Amager - Danske Ølentusiaster

Lokalforening Amager er en broget og festlig flok. Her er højt til loftet og alle kan være med. Der er derfor et bredt opbud af arrangementer og som der står på vores hjemmeside, så er enhver velkommen til at arrangere en smagning, hvad enten den handler om de ædleste trappistdråber eller seks kolde fra Netto... Vi afholder pubcrawls, bryggeribesøg, Øllets dag og vores særlige Ølbanko, der er et af årets største arrangementer. Kom og vær med!

Lokalformand Jacob Bille Johansens svar på de 12 spørgsmål:

 

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Vi har haft flere arrangementer vi vil betegne som succeser. For første gang afholdt lokalafdelingen Øllets Dag på Islands Brygge, hvor vi fik en håndfuld bryggerier og handlende til deltage med boder og godt øl. En af årets andre store og jævnligt tilbagevendende succeser er vores legendariske Ølbanko, hvor vore medlemmer deltager i stort omfang. Her kan man vinde mange gode ting og få en hyggelig aften ud af det.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Vi havde arrangeret en bryggerirundvisning i efteråret men måtte aflyse grundet manglende tilmelding.

3 Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Ifølge hjemmesiden har vi i skrivende stund 332 medlemmer og vi forsøger at holde dem orienterede vha. medlemsmails, der typisk sendes umiddelbart før et forestående arrangement eller umiddelbart efter f.eks. referater efter møde. Meget materiale forefindes på lokalafdelingens sider.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Til at dække en større del af brugerbetalingen på arrangementerne for bedre at undgå at nogle medlemmer afholder sig fra at tilmelde sig hvis de findes for dyre. Man fornemmer en smertegrænse der ikke må overskrides.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Som almindeligt medlem vil jeg altid gerne føle jeg får noget for mine penge. Derfor er det i høj grad op til lokalafdelingerne at sørge for nogle arrangementer og ikke mindst at sørge for at holde dem på et rimeligt prisleje.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

En nyvalgt lokalformand ville jeg råde til at koncentrere sig om lokalområdet. Man kan hurtigt få nok at se til så nogen gange tror jeg det er til hjælp, at man opstiller nogle grænser for sig selv.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Den skulle gå til Bayern. Jeg har studeret brygning ved byens tekniske universitet (Weihenstephan) så jeg kender da et par steder, …ikke mindst i oplandet.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Harboes Bryggeri. Det mener jeg fordi jeg tror, folk har meget ud af at se de virksomheder, hvor størstedelen af landets øl faktisk bliver produceret. Ølrevolution til trods.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Det var da jeg besøgte Klostergasthof Andechs (Klosterbrauerei Andechs) for 3 år siden. Her delte jeg en Schweinhaxe med en god ven under højt solskinsvejr mens vi drak mørk dobbelbock i Ma?. Det var godt.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Det er ubetinget Schlenkerla Urbock

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Jeg ville anbefale Kareten, for de har god mad og gode øl. Serveret i passende glas.
Jeg ville anbefale Café Langebro, for de har en lang række gode øl på både flaske og fad og ligger lige på vej hjem fra arbejdet eller byen.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Man har klart opnået et langt større fokus på forskelligheden i øl som gør at folk nu har lidt bedre forståelse for de enkelte øltyper og det noget langsommelige stykke arbejde, der ligger bag hvert enkelt bryg. Det giver folk nogle værktøjer til at definere hvad god kvalitet er og det synes jeg er meget værd.

...finder du ved at klikke her!

...vidste du at:

  • Lokalafdeling Amager blev oprettet i april 2003
  • oprindeligt officielt hed 'Lokalafdeling Kastrup'
  • var foreningens 30. lokalafdeling

Lokalformand

Jacob Bille Johansen

Øllets Dag

En af årets store begivenheder på Amager er naturligvis Øllets dag på Cafe Langebro - herover en række billeder fra begivenheden.

Ølbanko

En anden tilbagevendende begivenhed er det årlige Ølbanko hvor de herrer Chris og Uno er det naturlige omdrejningspunkt.