Esbjerg - Danske Ølentusiaster
Fokus på Esbjerg

Lokalafdelingen i Esbjerg blev skudt i gang ved et møde på Dronning Louise mandag den 18. februar 2002, som 3 medlemmer af Danske Ølentusiaster  havde taget initiativ til at holde. På mødet deltog ikke færre end 50 personer, medens medlemstallet i dag er på ca. 300.

Som man nok kan regne ud, så er det altså præcis 10 år siden. Så i år kan Esbjerg faktisk fejre sit 10 års jubilæum.

Dette sker med en fødselsdagsfest på Dronning Louise lørdag den 18. februar. Så hold øje med den lokale hjemmeside omkring dette. Herudover vil der i den anledning blive afholdt en miniølfestival med ikke færre end 20 forskellige bryg brygget på Fanø Bryghus, disse vil være på hanerne hos Dronning Louise. Mange af øllene udskænkes for første gang i Danmark. Festivalen foregår fra torsdag den 16/2 til søndag den 19/2 på Dronning Louise

Lokalafdeling Esbjerg afholder månedlige medlemsmøder med mange spændende emner på programmet. I år har Lokalafdelingen valgt at satse på danske mikrobryggerier, så man vil blandt andre kunne smage øl fra Nibe Bryghus, Amager Bryghus, Brewpub og flere andre danske mikrobryggerier.

Ud over de månedlige møder afholder Lokalafdelingen Øllets Dag hvor der er også fokus på de lokale bryggerier / ølbutikker.

Så hold endelig øje med lokalafdelingens side hvis du vil vide mere omkring hvad der foregår i Lokalafdeling Esbjerg.

Lokalformand Jakob Sørensens svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Den største succes i Lokalafdelingen var nok da vi på Generalforsamlingen i 2009 fik tildelt prisen som Årets Lokalafdeling 2008. Denne pris var en stor hæder for afdelingen, da den jo påskønner det store arbejde som Lokalafdelingen har udført i 2008

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Jeg ved ikke om jeg vil betegne det som en fiasko, men flere gange har Lokalafdelingen arrangeret busture til bla. Bryggeriet Vestfyen, Indslev bryggeri og Hancock, disse ture har vi kun kunnet gennemføre ved hjælp af deltagere fra andre afdelinger, eller hjælp fra regionen. Så hvis ikke andre havde hjulpet så var disse ture ikke blevet gennemført

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

I øjeblikket er der 300 medlemmer i Lokalafdelingen. De bliver orienteret via 2 nyhedsbreve hver måned nemlig et nyhedsbrev + en reminder om det kommende medlemsmøde. Desuden så bliver der udsendt andre relevante nyhedsbreve.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Hvis Lokalafdelingen modtog 10.000,- så skulle pengene gå til enten at få en god foredragsholder til Esbjerg, eller medlemmerne skulle en tur ud for at se et af de mikrobryggeri som man ikke lige umiddelbart selv kan komme til via offentlig transport

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

En ting kunne være at gøre www.ale.dk lidt mere attraktiv at kigge på, samt flytte indmeldelsesfeltet op øverst på hjemmesiden.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Kontakte den afgående formand eller ens regionsfomand for at få kendskab til regler og vedtægter. En anden mulighed kunne være at deltage i Stormødet for formænd / lokalformænd som afholdes om vinteren.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Jeg vil helt klart foreslå at man tager et besøg til Sverige og besøge ”Beer and Whisky festival” i Stockholm, samt besøge nogle af de mange steder i Sverige hvor man efterhånden kan få smagt på noget af det gode svenske mikrobryg som der efterhånden findes.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Så skulle det være Bøgedal Bryghus over ved Vejle, på grund af at de er et lidt anderledes bryggeri, da de i hele brygprocessen ikke benytter sig af elektroniske hjælpemidler, alt foregår ved håndkraft. Ved urtkogningen bliver der fyret op i kedlen ved hjælp af brænde. En anden ting er at de bruger lokale ingredienser i deres ølfremstilling.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Min største oplevelse var helt ”ølrejsen” til Berlin sammen med ølskribent og foredragsholder Carsten Berthelsen, her fik jeg virkelig vandret Berlin rundt samt smagt på nogle af alle de gode øl som efterhånden bliver brygget på de mange mikrobryggerier i Berlin

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

For en del år siden var jeg på Besøg på Nørrebro Bryghus, her smagte jeg på La Cranja Stout, hvilket var en fantastisk oplevelse, denne øl er stadigvæk blandt en af mine favoritøl, så den bliver smagt hver gang der er mulighed for dette.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Så vil jeg anbefale Dr. Louise, som er en engelsk-lignende pub, med et rigtig godt udvalg af fadøl, fra både de danske mikrobryggerier samt udlandet, hver onsdag slår de hul på en cask ale.

Et andet sted er Frøken Hubert, som har satset en del på at have et godt udvalg af flaskeøl, fra både ind og udland.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Det er at have udbredt budskabet om alt det gode øl der findes i Danmark, samt at være aktiv med i diverse udvalg/ råd, her tænker jeg på EBCU, forbrugerrådet osv.

En anden ting er udgivelsen af Ølentusiaten, som giver et godt indblik i hvad der sker på ølscenen

Så fortsæt endelig det gode arbejde omkring det gode danske øl.

 

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Jakob Sørensen

Provinsølfestival 2008

...stemningsbilleder

Lokalafdelingen

...stemningsbilleder