Frederikshavn - Danske Ølentusiaster
Fokus på Frederikshavn

Den nordligste lokalafdeling, Frederikshavn, strækker sig fra Skagen og til den anden side af Frederikshavn  9300 Sæby (23) - 9352 Dybvad (2) - 9900 Frederikshavn (97) - 9940 Læsø (2) - 9970 Strandby (8) - 9981 Jerup (11) - 9982 Ålbæk (10) - 9990 Skagen (15) - antal medlemmer i hver by i parantes.
Vi er en hyggelig lokalafdeling hvor der er plads til alle. Vi afholder medlemsmøder hver anden måned.

Flere arrangementer bliver afholdt i andre byer i dækningsområdet. Der er altid sat et tema, som vi enten selv sørger for eller der kommer en brygmester, foredragsholder eller andre og fortæller om øllets forunderlige verden. Af særligt store events som er tilbagevendende kan nævnes PalmeØl, som foregår på stranden under palmerne og Øllets Dag hvor der hvert år arbejdes på, at andre får et indblik i vores spændende forening, samt at give medlemmerne en god oplevelse. Derudover tager vi også ud til foreninger, virksomheder og andre som har interesse i det gode øl og afholder ølsmagninger.

Lokalformand Tanja Nielsens svar på de 12 spøgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Den største succes må nok være vores PalmeØl som er blevet en god og anderledes tradition da hele arrangementet foregår på vores dejlige strand med mange palmer. Men også Øllets dag 2011 blev en spændende dag med en mini ølfestival i gågaden. Men ser vi på deltagerantal, er den største succes Årsmøde i 2003 som blev afholdt på Flådestationen i Frederikshavn med foredrag af Bo Fønss, hvor der var 84 medlemmer tilstede.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Vi har i hele vores snart 10 årige levetid kun måtte aflyse ét arrangement som ikke trak nok tilmeldinger til. Desværre.

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Vi har knap 170 medlemmer. Og der bliver regelmæssigt sendt mails rundt. Altid inden hvert medlemsmøde men også hvis der ellers sker noget spændende i lokalområdet.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Jeg ville helt klart foreslå, at de skulle bruges til hjælp til vores 10 års Jubilæums Party i december i år. Sikke en fest det ku' blive.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Utroligt nok, dukker der stadig folk op rundt omkring som aldrig har hørt om Danske Ølentusiaster, så vi skal simpelthen have mere fokus på foreningen. Så dette dér er sat i gang med Fokus på lokalafd. er et fremragende tiltag. Men mere synlighed og ikke kun på nettet…komme rundt til diverse arrangementer så meget som muligt for at udbrede kendskabet.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Sørge for at have en bestyrelse til god opbakning samt at lytte til medlemmerne. Og husk altid at det skal være sjovt at være med.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Den skulle gå til det store ølparadis Belgien med udflugter til diverse munke-klostre osv.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Så går turen til Hornbeer med pit stop ved Midtfyns Bryghus.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Kan ikke være andet end turen til Leuven i Belgien med tre gode venner. Og turen går snart derned igen. Kan kun blive godt.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Ja de mennesker der kender mig ville jo nok sige Hoegaarden… dén jeg har drukket flest af. Men som nogen ville sige, er jeg blevet voksen og kan nu ikke få øllet humlet nok. Så en god IPA er min foretrukne.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Hvis det skal være i Frederikshavn så er det Jolly Butcher som ligger centralt i gågaden. Og hvis de har tid til en lille udflugt udenfor byen går turen til Ålbæk, Det bette Ølhus & Café og videre til Skagen Bryghus.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

At vi har fået stablet et godt fundament på benene i form af årlige Ølfestivaler og Øllets Dage, hvor vi rigtig kan vise hvad foreningen står for og berige andre med det. Og at der hver måned laves mange fine arrangementer rundt om i landet der giver folk mange sociale hygge timer samt mere øl-viden i rygsækken. Vi kæmper sammen for udbredelsen af det gode øl. Fortsæt det gode arbejde rundt omkring.

...finder du ved at klikke her!

...vidste du at:

  • lokalafdeling Frederikshavn blev stiftet den 7. dec. 2002
  • var foreningens 17. lokalafdeling
  • landsformand Bo L. Jensen bor i Frederikshavn

Lokalformand

Tanja Nielsen

Ølsmagning for kvinder

...var velbesøgt!

PalmeØl & Øllets Dag 2011

...er vi mon i troperne?