Haslev - Danske Ølentusiaster
Fokus på Haslev

Haslev er en lille lokalafdeling, der trods navnet dækker Faxe Kommune. Vi har et enkelt bryggeri i kommunen, Royal Unibrew i Fakse. Det er Danmarks næstestørste bryggeri, men er det mange år siden, vi har været på besøg.

Vi mødes den anden torsdag i hver måned til et godt måltid mad og en god smagning. Vi holder sommerlukket i juli og august, men mødes til sommerfest i næstformandens have med grill og rester fra årets smagninger.

Lokalformand Henning Palm svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

At vi har holdt liv i en lille lokal afdeling og stadig formår at lave spændende og hyggelige møder. Trods vores størrelse har vi haft besøg af mange gode bryggere som Peter Klemmesen fra Thisted, Jørgen Fogh Rasmussen fra Hornbeer, Kim Vaabengaard fra Stevns, Carsten Bertelsen og andre.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

At vi sidste forår måtte aflyse et møde med Allan Mylius Thomsen på grund af manglede tilmeldinger.

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Ca. 50 og vi ser 10-20 til møderne. Vi sender en nyhedsmail ud før hvert møde med invitation til mødet, referat af sidste møde og løst og fast fra øllets verden.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Betale for transport til nogle af de medlemmer, vi ikke ser normalt. Vi er en landkommune og offentlig transport efter møderne findes ikke og bilkørsel efter en ølsmagning er en dårlig idé.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Information, information og information. Vi skal have fokus på de fordele, det giver at være medlem af foreningen, der hvor vi gør en forskel. Vi skal arbejde på at få kontakt til de unge. Vores medlemsblad er et flagskib, det skal fastholdes og udvikles! Hjemmesiden kunne godt trænge til en opdatering og modernisering, men er et godt værktøj.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Brug netværket, tal med andre lokalafdelinger, regionen og landsorganisationen, de vil alle meget gerne hjælpe.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Vi skal til England og nyde Cask Ale. Min egen interesse for godt øl startede i London, og der er ikke meget, der slår en god pub og en god pint.!

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Jeg vil nok foreslå Fyn rundt, skal vi holde os mere lokalt så en tur til Fønix nye bryggeri i Næstved

9. Hvad er din største øloplevelse?

Der er mange, men da jeg blev introduceret til Cask Ale af en kollega i London, startede en rejse der langt fra er slut endnu. Det var min fødsel som Ølentusiast!

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Det afhænger af tid og sted. I min verden giver det ikke mening at tale om en yndlingsøl. Som det fremgår, er jeg meget glad for Cask Ale. I mit ølskab vil I altid finde en god stout og IPA.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Vi har ikke nogle gode værtshuse, der kan friste en ølentusiast. Det vildeste er nok en Jacobsen eller en Royal Stout, ikke dårlige øl men heller ikke noget at rejse efter.

Er det i normal åbningstid vil jeg foreslå at besøge vores fantastiske ølbutik Tønden, få en god ølsnak med Michael, finde en god øl eller to og nyde øllen på bænken foran forretningen!

Efter lukketid vil jeg anbefale at tage toget til Køge og besøge Hugos Kælder

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Alle ølelskere skylder Danske Ølentusiaster stor tak for igennem de sidste år konstant at have sat fokus på det gode øl. Den udvikling vi har set i Danmark, har foreningen sin store del af æren for. Vi skal dog passe på at den ensretning, vi valgte at bekæmpe, da foreningen startede, hvor valget stod mellem to ens pilsnere ikke bliver erstattet af ølsnobberi og et nyt smagsdiktatur, hvor vi bekræfter hinanden i, hvor gode øl vi drikker. I min bog er det meget enkelt, kan man lide øllen er det en god øl!

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Henning Palm

Tønden fik den regionale ølpris i 2009.

Lokalafdeling Haslev på Bondens Marked 2011