København - Danske Ølentusiaster
Fokus på København

Lokalafdeling København består af 4 tidligere lokalafdelinger (København K, N, V og Ø) der i 2010 blev lagt sammen til en lokalafdeling. I de seneste måneder har vi haft fornøjelsen af en svag medlemsfremgang, som vi vil gøre alt hvad vi kan for at fremme.

Lokalbestyrelsen består af 5 medlemmer: Bodil Hebeltoft, Keld Albrethsen, Søren Fodgaard, Lars Rasmussen og Lars B. Jespersen, og vi vil rigtigt gerne have flere deltagere.

Vore medlemsmøder holdes forskellige steder i byen, og vi forsøger så vidt muligt at komme rundt til alle egne af vort område med jævne mellemrum. Vi har holdt en del temamøder, haft foredragsholdere, været på bryggeribesøg, sunget en del og i det hele taget haft det rigtigt sjovt. Ofte har vi desuden fået noget godt at spise.

Lokalformand Lars B. Jespersens svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes i har haft i lokalafdelingen

Besøg af Torben Matthews. Sjov og klog mand. Han havde bl.a. fantastiske øl med fra Italien.

2. … og hvad synes du var den største fiasko – om nogen

Vi har da ikke nogen fiaskoer. OK, et par arrangementer kunne have haft bedre resultater. Da lokalformanden og –næstformanden mødtes til spisning, Carlsberg/Tuborg til maden, efterfølgende deling af partyfass med Schwartzbier i Enghaveparken i regnvejr og lunende efterfyldning på Mikkeller Bar havde vi måske kunne forvente af mindst et af de øvrige medlemmer var dukket op.

3. Hvor mange medlemmer har I, hvor hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelignen

Vi har dags dato 887 medlemmer som vi holder orienteret via medlemsmails og på de foregående medlemsmøder. Burde samarbejde bedre med vore samarbejspartnere og hænge plakater op der.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kr. foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Tjah, det kommer lidt an på hvem giveren var. Hvis vi havde frie hænder, så jeg gerne, at der blev lavet et møde, der dels var et medlemsmøde, dels et hvervemøde med åben adgang, hvor fantastiske øl blev solgt til stærkt reducerede priser, der var en super fortæller, og hvor vi fik en masse nye medlemmer på basis af vores glæde ved øl. Hvis vi samtidig kunne skabe øget synlighed for DØE ville det være rigtigt godt.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Drop selvfedmen, vær åben overfor kritik, samarbejd med ølbranchen- ud over til Ølfestivalen – og informer lokalafdelingerne om det, flere kvinder og unge i foreningen, der er for mange sure gamle mænd!

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Vær åben for bestyrelsens forslag. Giv dem opgaver. Prøv at lave udvalg. Prøv at inddrage medlemmerne. Prøv at samarbejde med de lokale ølsteder og andre lokalafdelinger. Brug region og Landsbestyrelsen.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en udflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Afhænger af økonomien, er det ikke noget problem: Californien. Realistisk set en tur til Oslo med DFDS og en ekstra dag i Oslo. Efter forlydende skulle de have fået nogle rigtigt gode steder.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Øh vi prøvede at lave en tur til Hornbeer. Ret skuffet, og forundret, over at vi måtte aflyse på grund af for ringe tilmelding. Dem ville jeg gerne besøge.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Mit første medlemsmøde. En masse glade mennesker var samlet. På den anden side sad en underskjøn norsk kvinde, Carsten Berthelsen med kok var underholder, fik en masse gode, sjove og mig ubekendte øl som bl.a. Echt Schlenkerla Rauchbier.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Det er fristende at svare den næste, men det kunne aldrig falde mig ind. På den anden side har jeg ikke en øl jeg bliver ved med at vende tilbage til. Der er alt for mange jeg ikke har smagt endnu.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshuse anbefaler du til vedkommende?

Det tætteste Pegasus Øl og Vinbar, lidt længere væk men bedre Mikkeller Bar og Fermentoren.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Gjort opmærksom på, at der fra udlandet kan hentes en masse fantastisk øl og på den måde fået nogen til at gøre det, fået danske mikrobryggere interesseret i at brygge noget tilsvarende eller bedre og fået ganske almindelige og u-nørdede mennesker til at lave håndbrygget og ofte fantastisk øl.

 

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Lars B. Jespersen