Kolding - Danske Ølentusiaster
Fokus på Kolding

Velkommen til Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Kolding. I Kolding har Danske Ølentusiaster lige knap 300 medlemmer, og er en del af Region Sydøstjylland. Lokalafdelingen blev stiftet den 13. april 2003 med Thorbjørn Høyer som første formand, siden den 26. januar 2006 har Claus Mortensen været lokalformand.

Afdelingen afholder de fleste måneder i året arrangementer for medlemmerne. Det er vores bestyrelse, som planlægger disse arrangementer, som kan være ølsmagninger, bryggeribesøg, spisning hvor øl er temaet og andre kulturelle islæt, hvor øl indgår som et naturligt element.

Vi har i afdelingen et tæt samarbejde med byens gode ølforhandlere og udskænkningssteder, som har et bredt udvalg i specialøl. Ligeså har vi et velfungerende samarbejde med byens City-forening - City Kolding omkring bl.a. Øllets Dag. Vi tilstræber at opbygge gode relationer til de lokale aktører til gavn for det gode øl i området og dermed gøre Danske Ølentusiaster synlige i lokalområdet. Du er altid velkommen til at nyde en øl i vor hyggelige by Kolding – Øllets by.

Lokalformand Claus Mortensens svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Det er nok Øllets Dag der bliver afholdt i tæt samarbejde med City Kolding bl.a. her har vi skabt en stor ølfest for hele byen, som er blevet en fast tradition for mange af byens borgere samt forretninger og vi var i Kolding den første by der virkelig skabte en større event omkring Øllets Dag med bl.a. stor ølsmagning i festtelt, Oktoberfest, Øliaden, besøg af mange bryggerier der står med smagsprøver i byens strøggader, live-musik flere steder og mange andre ølrelaterede begivenheder.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Ja der har været et par enkelte arrangementer vi har måttet aflyse på grund af manglende tilmelding. Men ellers kommer jeg til at tænke på det allerførste arrangement, som jeg stod for som lokalformand i 2006. Det var en pubcrawl til de ”brune værtshuse” vi skulle starte med brunch og så besøge de gode gamle kendte værtshuse i Kolding som ikke har det store specialølsudvalg. Til brunchen var jeg eneste fremmødte og måtte nyde den alene, efterfølgende mødte hele to medlemmer op og vi begav os så ud i byens gader – vi havde nogle rigtigt hyggelige timer rundt på byens værtshuse, men da der manglede to steder – gad de to deltagere ikke drikke mere pilsnerøl og gik på You´ll Never Walk Alone – Men jeg gennemførte crawlen selv til de to sidste steder og tænkte det bliver op ad bakke. Siden er det gået meget godt.

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Vi er lige nu 292 medlemmer, vi har tidligere været en del flere.
Vi sender nyhedsmails ud, hænger posters op på nogle af byens gode ølsteder, og lægger dem ind på
www.kulturlig.dk der indeholder events i trekantsområdet.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Vi ville nok holde en rigtig spændene unik ølsmagning eller tage på en udflugt til et godt ølsted.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

At vi prøver på at blive mere synlige i det offentlige rum og medierne samt samarbejder bredt i hele samfundet for det gode øls fremme. Vi skal også være opmærksomme på at have så spændende arrangementer i lokalafdelingerne og på landsplan, at vi kan fastholde vore medlemmer.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

At sørge for at få sammensat en god lokalbestyrelse med aktive folk der kan og vil yde en god indsats med hver deres kompetencer, så ikke formanden står med alt arbejdet selv. Og så sørge for at hente hjælp og inspiration hos andre i foreningen.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øl udflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Uha der er jo mange muligheder men Belgien vil jo være et oplagt valg – et rigtigt spændende ølland med en god ølkultur.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Ja her er der jo også mange muligheder og vi har været flere gode steder bl.a. i samarbejde med naboafdelingerne i området. Jeg ville foreslå Hancock eller Thisted da det er to kendte steder jeg ikke selv har været endnu.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Det er nok stadig første gang jeg var på en af de første Ølfestivaler i Valbyhallen for nu snart en del år siden

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Det kan jeg simpelthen ikke svare konkret på. Jeg kan lide rigtigt mange øl og stilarter. Det kommer helt an på til hvilken lejlighed den skal drikkes, og om det er til mad, som en tørstslukker eller en nydeøl...

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Ja helt klart er det jo et must at besøge You´ll Never Walk Alone i AL Passagen hvis man kommer til Kolding. Men man må bestemt heller ikke glemme Republikken og Knuds Garage i Munkegade og ikke mindst Sdr. Bjert Kro i udkanten af byen hvor der er gode madoplevelser også.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Ja ud over at starte selve foreningen, er det nok alle de gode Ølfestivaler der er blevet holdt i København men også i provinsen, og at man nu arbejder på at gøre Øllets Dag til en mærkedag og ølfest for hele landet.

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Claus Mortensen

Øllets Dag i Kolding