Østfyn - Danske Ølentusiaster
Fokus på Østfyn

Lokalafdeling Østfyn blev stiftet den 12. september 2006 og vi kan stadig glæde os over et støt stigende medlemstal. I dag er vi 115 medlemmer en stigning på 33,75 % det sidste år. De fleste af de nye medlemmer vi får kommerr ved, at vores aktive medlemmer tager en af deres venner med. Lokalafdelingen er også ude at gøre opmærksom på foreningen på Øllets Dag, ølarrangementer i butikker, hvor vi bliver inviteret til at være til stede samt til ”Jul i den gamle Kongeby”. Disse agitationsdage giver altid nye medlemmer.

Lokalafdeling Østfyn har også en god trofast skare af aktivister vi kan trække på, vi prøver også på at blande holdene så der både er en mand og en kvinde i standen.

Vi arrangerer ca. 8 medlemsmøder om året og mødedeltagelsen er høj. Vores møder veksler mellem oplæg fra bryggere, butikker, importører og lokalafdelingens medlemmer. I 2012 prøvede vi som noget nyt at arrangere ”Øl i mad og øl til” i samarbejde med en restaurant, aftenen blev en succes så det vil blive et tilbagevendende arrangement.

Det er vigtigt for os, at vore medlemsmøderne ikke bliver for ”nørdede”, så alle føler de kan være med.

 

Lokalformand Grete Holm Nielsens svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Succes for os er den store tilslutning til vores medlemsmøder, samt vores fortsatte medlemsfremgang på over 30% det sidste år. Vi har også en fast skare på næsten 20 aktivister som gerne vil rive nogle timer ud når vi skal deltage i arrangementer for at gøre opmærksom på foreningen.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

En aften hvor vi skulle smage italiensk øl som ikke nåede frem – vi måtte hurtigt lave en nødløsning med andet øl.

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

I skrivende stund er vi 113 medemmer - ved der er et par stykker mere på vej, da vores medlemmer er gode til at få vennekredsen meldt ind. Vores webmaster er god til at opdatere vores hjemmeside med billeder fra vore møder og beskrivelse af de øl vi har smagt.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

En bustur for medlemmerne hvor vi besøgte bryggerier i Midtjylland krydret med lidt historie.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Vi skal fremstå som folkelige ikke ”ølnørder” Mere synlighed i medierne – vi har desværre lokalt svært ved at få aviserne til at skrive om vore møder/aktiviteter. Vigtigt med godt samarbejde med butikskæderne så de altid husker at invitere os med når de arrangerer ølarrangementer , da det er gratis reklame og altid giver nye medlemmer.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Få skabt godt arbejdsfællesskab i bestyrelsen. Uddeleger arbejde/ansvar til bestyrelsen. Lav i godt tid en plan for det næste halve års arbejde. Få gjort medlemmerne interesserede i at være aktivister så det ikke er de samme der skal trækkes på hver gang.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Vi har lige haft et arrangement med Ralf Tobiesen fra ”Det Belgiske Hus” som fortale om sit hotel i Steenhuyse i Belgien, hvilket førte til et ønske om en tur derned fra medlemmerne.  Det kunne måske blive starten på en fælles øltur hvert andet år.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Der findes rigtig mange gode danske bryggerier så det er svært. Vi har haft besøg af næsten alle de fynske bryggerier, så hvis vi skulle uden for øen ville jeg nok foreslå Gavnø da jeg lige har fået foræret et udvalg af deres gode øl, som jeg gerne vil gøre medlemmerne opmærksom på.

9. Hvad er din største øloplevelse ?

Det er svært at sige, har gennem årene haft mange gode øloplevelser med godt øl – super oplægsholdere – dejlige mennesker.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Unægteligt et svært spørgsmål men Chili Tripel og Imperial Stout fra Midtfyns Bryghus,  Krudttårnet fra Frederiksodde Håndbryg, Black Magic Woman fra Hornbeer og Cuvèe Chateau Kastell er nogle af dem jeg hele tiden vender tilbage til hvis jeg kan få fat i dem.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Kan desværre ikke anbefale nogen af de værtshuse vi har på Østfyn, det er nok også derfor vi har fortsat medlemsfremgang. Hvis det er om dagen Den Lille KopShop.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

At sætte øl på dagsordenen, og udbrede kendskabet til det gode øl, hvilket har givet os alt det fantastiske dejlige danske øl.

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Grete Holm Nielsen

Øllets Dag

På Øllets Dag er lokalafdeling Østfyn altid ude for at gøre opmærksom på foreningen i områdets butikker. Herunder er Hanne og Knud i Kvickly i Nyborg hvor de uddelte smagsprøver på butikkens øl og fortalte om Ølentusiasterne. Øllets Dag 2012 gav lokalafdelingen 9 nye medlemmer.

Belgisk øl var temaet ved dette medlemsmøde ved Vinspecialisten i Nyborg med Ralf Tobiesen fra Det Belgiske Hus.
Stemningsbillede fra 'Øl og grill ved vandet' den 25. maj