Rødovre - Danske Ølentusiaster
Fokus på Rødovre

Rødovre lokalafdeling er Danmarks største lokalafdeling. Vi dækker det meste af Københavns Vestegn, og vi er velsignet med masser af gode og entusiastiske medlemmer.

Lokalformand Kim Müllers svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Det må være vores årlige smagning af julebryg, der trækker masser af medlemmer til arrangementet. Vi har også haft stor succes med et årligt arrangement med madlavning med øl, hvor vi låner et skolekøkken og bruger dagen sammen på at lave forskellige retter med forskellige øl, og så smager på det bagefter.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

I foråret måtte vi aflyse to arrangementer i træk på grund af manglende tilslutning. Det er aldrig sket før i Rødovre

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Vi er Danmarks største lokalafdeling med pt. 557 medlemmer. Vi bruger stort set kun mails til medlemmerne når vi skal orientere om afdelingen.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Der er ingen tvivl, de skulle bruges til en udflugt for medlemmerne, hvor vi skulle besøge nogle bryggerier der ligger lidt længere væk end vi normalt ville besøge.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Det er min overbevisning at vi primært skal lytte til medlemmerne, og prøve at forbedre os i overensstemmelse med medlemmernes ønsker. Som tillidsvalgt har jeg naturligvis en mulighed for, og vel nærmest en forpligtelse til, at tage initiativer, men det nytter ikke noget hvis jeg er helt ude af trit med medlemmernes ønsker.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Start med at tænke på det nære, på dine egne medlemmer i lokalafdelingen, og få lavet nogle forskellige arrangementer af interesse for medlemmerne.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Til England. Jeg elsker ale og stout, og er stor fan af real ale, så vi skulle besøge nogle engelske bryggerier og små country pubs.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Det danske bryggeri der har imponeret mig mest er Amager Bryghus, men der har jeg været. Lige nu er det nok Det Lille Bryggeri der vil stå højest på listen over bryggerier jeg gerne vil besøge. Det er rigtig gode øl de laver.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Hvis vi taler om en enkeltstående øl, så må det være dengang Amager Bryghus lavede en Hr. Frederiksen, fadlagret på portvinsfade. Det er verdens bedste øl, som de desværre ikke laver mere. På et lidt mere overordnet plan er det den danske ølrevolution, med det fantastiske udvalg af danske mikrobryggerier vi har i dag. Det er en fornøjelse at have et så stort udvalg af danske øl på markedet i dag.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Amager Bryghus Hr. Frederiksen. Det er en fantastisk imperial stout, kulsort og meget smagfuld

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Vi har gennemsøgt vores lokalområde og vi kan desværre ikke finde noget værtshus vi vil anbefale. Der er selvfølgelig masser af vandingshuller, men man finder ikke andet en masseproduceret standardøl.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Vi har fået skabt opmærksomhed omkring det brede udbud af øl og fået sat fokus på mangfoldigheden på det danske ølmarked. Jeg tænker især på den årlige ølfestival, som får stor opmærksomhed i den brede offentlighed.

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Kim Müller

Billeder fra Rødovre

...en række billeder fra Lokalafdeling Rødovre - de sidste med både den afgåede og den nuværende formand i fokus.