Vordingborg - Danske Ølentusiaster
Fokus på Vordingborg

Lokalafdeling Vordingborg , er den yngste afdeling i vores region, stiftet i 2006. Men det til trods er vi en masse engagerede mennesker med stor interesse for det gode øl.

Vordingborg lokalafdeling afholder medlemsmøder og smagninger én gang om måneden. Desuden har vi et godt samarbejde med de lokale handlende, og afholder jævnligt arrangementer i supermarkeder mm.

Medlemmer får invitationer på mail, men både som medlem og ikke-medlem kan du holde dig opdateret her på hjemmesiden. Kig under arrangementer for at se hvad vi har på tapetet. Man er altid velkommen til at kontakte lokalformanden, for yderligere info, eller hvis man har ide´er/forslag til aktiviteter.

Du kan også besøge vores side på Facebook. Søg under grupper efter Danske Ølentusiaster - Vordingborg Lokalafdeling.

Lokalformand Søren Andersens svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Samarbejdet, som vi indledte i år med handelsstands-foreningen i Præstø, omkring Fransk Forår. Fransk Forår er markedsdage, der afholdes i forbindelse med Kristi Himmelfartsdag hvert år. Vi var med første gang i år, hvor vi fik en række mikrobryggerier, primært fra lokalområdet til at deltage med salg og præsentation af deres øl. Der er et stort potentiale i dette samarbejde.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Jeg vil ikke sige, at vi har haft nogen decideret fiasko, men mange af vore arrangementer kunne have været gennemført meget bedre med deltagelse af flere frivillige. At få medlemmerne til at være mere aktive, er pt. vores arkilleshæl, og det er en af de ting vi arbejder meget på.

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Pt. ca. 70, vi udsender mail en gang om måneden.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

En ølrejse, f. eks til Belgien, man kunne også lave en rundtur i Danmark.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Det er et stort spørgsmål, som er svært at svare på. Men for mig at se, skal vi i første omgang, være bedre til at ”sælge” foreningen. Formålsparagrafen blev jo forbløffende hurtigt opfyldt. Men hvis ikke vi kan fastholde og tiltrække medlemmer, som stiller krav til butikkerne og er kritiske forbrugere, så kan det ende med, at vi sejrer os ihjel, fordi vi ikke kan fastholde vore resultater.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Det er nemmere sagt end gjort, men sørg for at få sammensat en velfungerende bestyrelse.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Belgien, der findes, efter min mening, ikke noget andet land med så stort et udvalg af vidt forskellige øltyper. Dernæst er jeg dybt fascineret, af Belgiens ølkultur, deres seriøse og til tider kompromisløse holdninger omkring det at brygge godt øl.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Det er svært at skulle vælge et ud af alle de fremragende bryggerier der er idag. Men det kunne være Refsvindinge på Fyn. Bryggeriet har en spændende historie. Desuden er det lidt kult for mig. Jeg er vild med den ydmyghed, der hersker på stedet. Man brygger noget af det bedste øl i Danmark, mildest talt uden de helt store armbevægelser.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Det var da jeg på ølfestivalen, for år tilbage, smagte en Ceres Royal Stout, som man havde ”glemt” på fad i en kælder i 20 år. Jeg var og er dybt fasineret af, at man med ”lidt” tålmodighed kan få øl til at smage så fantastisk.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Schneider Weisse/ Hornbeer Caribbean Rumstout.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Pakhus 8, der ligger på havnen i Præstø. Et rigtig hyggeligt sted, der som navnet siger er indrettet i et gammelt pakhus, med masser af stemning.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Danske Ølentusiaster har opnået mange fine resultater igennem tiden, men det at man i sin tid dannede foreningen, og dermed startede en revolution, der har ført til den mangfoldighed af øl og mikrobryggerier vi har idag, står for mig som det største og vigtigste resultat af foreningens arbejde.

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Søren Andersen

Fransk Forår

Billeder fra 18-20 maj 2012

Lokalformanden og hjælpere klar til start.
Folk i hyggelig snak med udstillerne.
...rigtig mange mennesker kom forbi.