I september måned var vi samlet 42 deltagere og havde den store glæde at Mikael fra Warwik Bryghus i Varde kom med nogle dejlige øl.

Vi smagte nogle rigtige gode øl, som er bryggest med baggrund i traditioner fra mange lande.


Og så var der denne øl fra Tjekkiet:

Hvordan synes i så frøken Friis smager  ?

Se mere på Bryghusets hjemmeside http://www.warwik.dk/

Lidt indtryk af stemningen på mødet:

Læs her den spændende beretning fra mødet:

Vi havde spændende besøg af Mikael Langager, som er direktør for WARWIK Bryghus ApS og distripotion-selskabet Beer Factory 

 

Warwik Bryghus er et lille lokalt mikrobryggeri i Varde.

Byen har tidligere huset bryggerier, men det sidste bryghus opgav ølbrygningen for små hundrede år siden.

Bryghusets navn "Warwik" kan spores helt tilbage til 1100-tallet og er den oprindelige betegnelse/navn for Varde by.

Filosofien er stadig - øllet skal helst sælges lokalt, Bryggeriet startede i 2004 som et hobbyprojekt og drives stadig af frivillig arbejdskraft.

I september 2005 kunne Warwik præsentere bryghusets første øl - en pilsner - og siden da er familien vokset med yderligere øltyper. Der er i øjeblikket 15 forskellige i handlen.

Warwik Bryghus samarbejder med Beer Factory, og kan derfor også tilbyde øl smagninger.

 

Alle øllene bygger på historie fra varde by og omegn fra afdøde personligheder m.m.Den første øl var: Frk. Friis Pilsner 4,8 %. Frk. Friis. 1903 -1986. Har sødme og fylde en rigtig god pilsner. 

Historien: Frk. Friis var konservativt byrådsmedlem i Varde. Hun var en skrap dame, men viste som socialudvalgsformand at hjertet sad på rette sted.

 

Den anden øl : Opkaldt efter en Helgen Sankt Barbara , var en overgæret øl , produceret i Belgien, hvor man har lejet bryggerikapisitet, da der ikke er plads til udvidelse i Varde  ej heller kapacitet til produktion af overgæret øl. Den eneste forskel er vandet! øllet smager godt, lavet efter traditionel belgiske brygmetoder på hvede og pilsnermalt 5,1% , let bitter.

 

Det samme gælder også for den 3. øl: Sankt Hans Dubbel 4,8% ,en fortræffelig øl med kraftig smag.

 

Den 4 øl: Murtfeldt Bock 7,0%. Øllet er en mørk stræk øl med maltsmag, og er en øl der virkelig kan nydes.

Den er opkaldt efter en "snurrig fætter" fra 100 år siden: Vinkelskriver Murtfeldt. .

Vinkelskriver Murtfeldt, 1838 - 1920, kunne omkring forrige århundredeskifte ses i Vardes gader iført høj hat, kappe, galocher og stok. Han mente selv at have en stor juridisk fremtid foran sig, men Murtfeldt’s gode formuleringsevner medførte at han lagde så meget vægt på formuleringen at det nogle gange gik ud over sandhedsværdien – og således endte han med at skrive breve for folk!

 

Øl nr. 5: Juleøllen fra 2005 - Hjertens Fryd 8% og inspireret af fransk frugtøl fra Biere de Garde, tilsat lidt koriander og appelsinskal. En dejlig juleøl, der ikke er for sødog den blev kåret som den bedste juleøl til ølfestival Esbjerg i 2009.

Den er opkaldt efter Karen Hjertenfryd, der med sin lirekasse døde i en alder af 44 år og byens sære dame og rare dame.

 

Øl nr. 6: Sankt Nicolai Trippel 9,2% er Bryggeriet stærkeste øl med en gylden, frisk og god smag.

 

Den 7 øl:er Sankt Jacobi Dubbel på 8,1%.

 

Øl nr. 8 : Skafte Porter 6,5% en middel øl med let røgsmag og med en venlig bitter med eftersmag.

Fuldmægtig Skafte. 1864 - 1939 var byrådssekretær i Varde og levede en stor del af sin tid en rendyrket ungkarletilværelse! Atmosfæren oser af en problemfri mandetilværelse med kraftig mad og godt øl i rigt mål. Han ses ofte afbildet læsende avis, med benene oppe i møblerne og ild i den lange pibe. Som den sidste bastion faldt han også i en høj alder for en kvinde og fødderne kom ned fra møblerne. 

 

Øl nr. 9 Skibsøl fra 2011 8%, udviklet i forbindelse med Hammeren, produktionsskolen vest, med skibssejllads på Varde å, en ny  turistvej. Øllet er mørkt og gylden, smagen er vigtigst og den viser hvordan en rigtig skibsøl skal smage. En helt ny øl! 

 

Mødet forløb rigtig godt, med mere end fuldt hus. Det er muligt at se det store udvalg af øl på  http://www.warwik.dk/ 

 

Leif