Vi havde besøg af Torben og Ester Geneser fra Cremebrulee i Nykøbing Falster, der også er forhandler af Virkelund øl

 

Virkelund øl startede i 2005, og står for friskbrygget speceiaøl og de laver alt selv - brygning, tapning og etikettering.

Historien bag Bryghuset:  Claus Tarstrup som idag er brygmester, begyndte i perioden 1990 - 1998 at  eksperimentere med ølbrygning  i USA. Han flyttede i år 2000 tilbage til Danmark  og startede ølbrygningen i en gammel fabrik i Virklund, med udstyr fra Italien og Tyskland.  Alle øl bliver lavet på stedet i 1000l kar og alt er håndbrygget, ufiltret og brygget efter overgærmetoden og ved tapningen bliver flaskerne tilsat en lille smule sukker (eftergæring ).

Man kan få et fingerpeg på styrken af øllet ved at se på farven af kapselen, f.eks hvid er den mildeste derefter blank mellemstyrke og sorte er de stærkeste øl.

Se evt mere på hjemmesiden www.virklundbryghus.dk for Virkelund Øl

og på hjemmesiden www.cremebrulee.dk

 

1. øl er Virklunds Hvede på 5 %.

En nyfortolkning af de klassiske tyske og belgiske hvedeøl. Denne lyse gyldne ale har en frisk smag af hvede fint afstemt af den klassiske Saaz humle. En øl der fremhæver hvedemaltens karakteristiske duft fylde og smag.

 

 

2. øl er Virklunds Celebration Ale på 4,1%.

Den er let bitter med god smag af pilsnerøl og inspireret af engelske bitters og den californiske sol. Kombineret vienna-, munchener- og caramelmalte med amerikansk willamette humle og tjekkisk saaz humle. Resultatet er en flot gylden ale med en afstemt bitterhed der efterlader en fin eftersmag.

 

3. øl er Virklunds Pale Ale  5,3%.

En let men fyldig Pale Ale med en god og mild humlet smag, inspireret af den nyere amerikanske bryggestil. En ale med meget aromamalt, en god fylde og lidt ekstra humle for at afbalancere sødmen. Cascade aroma humle giver her et fint modspil til aromamalten.

 

4. øl er Virkelunds Amber Ale  5,7%.

En frisk og humlet Amber Ale med gode malttoner, inspireret af mikrobryggerier i Californien. Rigelige mængder mørk karamel malt og en rundhåndet tilsætning af britisk First Gold bitter humle og amerikansk Cascade aroma humle giver en karakteritisk duft og smag som fint afbalancerer malten. Resultatet er en flot mørk ravfarvet ale med en god smag af både humle og malt med en god bitterhed.

 

5. øl er Virklunds India Pale Ale  6,5%.

Brygget efter stolte engelske ale tradtioner hvor der bruges mere humle og højere alkohol styrke for i kolonitiden( år 1760) skulle klare en sørejse til Indien i træfade, faktisk de første exportøl!. 

Denne lyse ravfarvede ale har en flot afbalanceret bitterhed, karakteristisk for Northern Brewer humlen, som ikke er overvældende men alligevel kraftig. Der er en tydelig maltsmag som afbalanceres af en lidt større restsødme og det højere alkohol indhold.

 

6. øl er Virklunds Brown Ale  5,2 %.  

En mørk ale inspireret af de historiske brown ales fra London. Denne brown ale har toner af chokolade og den ristede malt giver en fin let røget eftersmag. Den milde humledosering lader maltene smage igennem og gør øllet stærk , med en god duft....

 

7. øl er Virklunds Dark Brown Ale  5,8%.

Nogle ville kalde den en porter eller stout, men i Virklund en Dark Brown Ale, udviklet til en mørkere og mere fyldigere øl, der imødekommer sanserne med kraftige toner af mørk ristet malt og kaffe. Den er overraskende frisk på trods af den fyldige smag og mørke farve.

 

Tak til Torben & Ester for en interssant ølaften.