Belgisk Ølaften

 

Inden aftenen kunne gå i gang skulle Torben Augustenborg lige have sin præmie:

 

Aftenen stod i det stærke øls navn. Ølet, som var fra Belgien blev præsenteret af vort eget medlem Jesper Sørensen.

 

De første 3 øl var fra Bryggeriet Het Anker, et bryggeri, hvis historie der kan spores tilbage til år 1471.

Øl nr. 1, Gouden Carolus Classicpå 8,5% med en rød farve.  

Dette Mechelen Kejserens bryg er brygget med den mørke, meget velafbalanceret malt og udført i henhold til den klassiske infusion metode. Den aromatiske malt og høje gæring proces kombinerer den varme rundhed af vin med lyst friskhed af øl. På grund af sin høje massefylde på 19° Platon, er Gouden Carolus Classic klassificeret under specialøl. Den er også velegnet til brug ved madlavning som f.eks.gryderet og endda Sabayon. De-li-cious!

Øl nr. 2, Lucifir på 8%, farven er (guld) gul.

Lucifer ind på markedet i midten af 1980'erne under betegnelsen Liefmans bryggerier. Det var en udvidelse til det populære segment af stærke, blonde øl. Efter Liefmans Breweries lukkede, fik. Het Anker retten til at fremstille og kommercialisere Lucifer, som er velegnet til mad

Øl nr. 3, Gouden Carolus Easter , påskeøl på 10,5% .

Brygget på Piller Belgisk Humle med en smag af anis - en særdeles god øl. 

 Den indeholder flere typer af malt og under brygningen to forskellige slags urter tilsættes for at give det det fine, særlig smag. Dens rubinrød farve, høj alkohol koncentration på min. 10%  og den fulde og velafbalanceret smag er en kilde til vitalitet og styrke. En sand fornøjelse, selv for den mest kritiske kender. For ideal smagning, serveres køligt ved en anbefalet temperatur på 7-8° og hæld forsigtigt ud i én bevægelse. Dette hyggelige, mørke specialøl bliver valgt af alle som elsker en rigere, lidt krydret smag af Ale.

 

Øl nr. 4, Trappist Achel på 9,5% 

En ægte trappist fra klosteret Arken brun med et orange skær, medium uklar. store mængder skum med store bobler, holder længe. Den har en behagelig smag af  karamel, moden blomme og rosin, ristet, sød, chokolade, nogle gange moden banan og hasselnød. Fløjlsagtig ogvelafbalanceret. 

Øl nr. 5, Ciney Brune  fra Brouwerijen Alken-Maes Brasseries bryggeriet , er en dejlig sød og velsmagende rødbrun øl af dubbel-typen. Den har en styrke på 7 % og er rigtig behagelig i alle nuancer.

Den 23.juni 1978 blev en milepæl i special øllets historie. Dagen hvor Cuvée de Ciney Brune første gang blev serveret på cafe ”Rubens” under kirketårnet i den lille hyggelige by Walloon i Ciney. Øllen blev designet af Roger Demarche, og han drog samtidig regionen rundt for at sælge de første tønder. Øllen blev en succes og udviklede sig hurtigt fra en lokal øl til en national ejendom. Succesen betød, at der i 1980 kom en sprød lys udgave udover den kraftfulde brunette. I 1986 blev udvalget udvidet til også at omfatte den gyldenfarvede Ciney Spéciale. Nu, da Ciney er en del af Alken-Maes, har den alle muligheder for at tilfredsstille forbrugere i hele landet.

Øl nr. 6, Framboise, en frugtøl fra Lindemans på bare 2,5%.

Før humle blev almindelig  i de fleste øl, blev forskellige frugter og grøntsager brugt til sæson øl.

Smag: Magnificent aroma, delikat smag af hindbær med undertoner af frugtagtig syre, elegant, skinnende rene naturlig smag Farve: Rose. Serveringsforslag: Chokolade desserter (især chokolade dekadence), friske hindbær, is med hindbær demi-glasur sauce, creme karamel, Baked Alaska, Olympia østers, kaviar. Serveres kold ved 2-3 grader Celsius.

 

Øl nr. 7, Gulden Draak på 10,5% ,fra  bryggeriet Van Steenberge

Det er specielt egnet som en dessert øl, især i kombination med mørk chokolade.

Tip: Sæt whisky i irsk kaffe ved Gulden Draak eller have Gulden Draak med Pas de Bleu: overraskende og typisk for Gent. Du vil blive forbløffet.

Gulden Draak: opdage dens fortryllende charme og smag, hvor forskellig den i virkeligheden er.

Farve er mørk med karamel-farvet skum 23 ° Plato Aroma: alkohol, brændt malt og kaffe

Smag er meget rund  i munden med toner af chokolade, karamel og efter smag: bittersød og meget lang

Se den spænde historie om øllen på brygeriets hjemmeside: www.vansteenberge.com

Vidste du i øvrigt at Gulden Draak (Golden Dragon) har fået sit navn efter den forgyldte statue på toppen af Belfry i Gent?

Øl nr. 8,  Piroat på 10,5% 

Øllen som er også fra bryggeriet Brouwerij Van Steenberge, er en Strong Ale, det er ikke en amerikansk øl og IBU har er relativt lave 30,5.

Efter min sidste oplevelse med en 10% øl, jeg havde ikke ventet denne øl var så  god. Jeg forventede en stærk alkohol smag, men jeg blev virkelig overrasket, da jeg tog min første slurk af denne øl, og det smagte fantastisk. Det er meget let smag, som jeg havde ikke havde ventet . Jeg kan helt sikkert smage alkohol, men det er har en sød næsten frugtagtig under tone. 

Øl nr. 9,  Grand Cru Hoegaarden  8,5%

Øllen, som er fra bryggeriet De Kluis, er vel nok en af de bedste hvedeøl med smagen af koriander og helt klart en af aftenens rigtige gode oplevelser

Øl nr. 10, Trappist Rochefort  nr 10 på 11,3%.

Det var en vidunderlig øl og helt klart aftenen bedste øl.

Se mere om denne herlge øl på hjemmesiden: www.trappistes-rochefort.com

 

Denne Belgiske aften var fantastisk og endnu en gang tak til Jesper Sørensen, som havde hentet disse dejlige øl fra Øllets hjemland.

 

Denne Belgiske aften var fantastisk og endnu en gang tak til Jesper Sørensen, som havde hentet disse dejlige øl fra Øllets hjemland.

 

Leif Skal også have tak for de gode referater som han skriver.