Steven fra Beerfactory - Europæisk øl

 

Desværre var Steven forhindret, så det blev Ib (Steven Far) , der fremlagde aftenens program , som Steven havde lavet.

 

øl nr. 1: Witt på 4,5% fra Nøgne Ø, Grimstad i Norge.

En belgik hvedeøl med lidt kant. Bryggeriet  sparer aldrig på ingedienserne, så i denne øl er der appelsinskrald og korriander frø. En frisk øl med rigtig god smag (en rigtig sommerøl). Den er god til fisk og andre forretter. Skænkes helst ved en temperatur på 8C .

 

Øl nr. 2: Midona på 6,5%  fra Amacord, som ligger i Remini, Italien.

Den er blevet til grundet et par venner, som blev træt af at man ikke kunne få ordenligt øl i Italien. Navnet er taget fra en speciel film Amacord der foregår i Remini og iøvrigt vandt en oscar i 1975.

En flot gylden øl med en mild smag som er velegnet til frokostbordet.

 

De næste 3 øl kommer fra fra Porterhause, et Irsk bryggeri fra Dublin.

Ideen bag porterhouse er at lave håndbrygget kvalitetsøl, med de bedste råvarer. Det startede i 1986 som en pup og den var Irlands første brewpub. I dag har de 3 steder i Dublin, et i London og senest 1 i New York. Se evt mere på: www.porterhousebrewco.com

 

Øl nr. 3: Plan Porter på 5,0%.

I Irland  er en staut en kraftigere øl end en porter (det er omvendt i Danmark): En fyldig, smagfuld og mild øl, hvor man kan ane lakrids og den har en fløjlsagtig smag, en antydning af bitterhed. En god øl.

 

Øl nr. 4: Oyster Staut på 5,2%.

Øllen, der er brygget med friske østers, har en blød og aromatisk smag- Den er brygget med 4 forskellige malte. En mild øl, der er  en af bryggeriets bestsellere.

 

Øl nr. 5: Hop Head på 4,9%.

En Pale ale med dejlig ravgylden farve, med en maltagtig smag og  med citrusagtig friskhed, en god IPA uden for meget humle .

 

De 2 næste øl kommer fra G. Schneider & Sohn, som er en bayersk bryggeri grundlagt i 1872 af Georg Schneider og hans søn af samme navn efter at han havde opkøbt Weisses Brauhaus i München, som er det ældste hvedeølsbryggeri i byen. Bryggeriet ledes den dag i dag af efterkommere af Georg Schneider og de har udvidet deres bryggeriaktiviteter i Kelheim og Straubing. Efter at bryggerierne i München blev ødelagt af bombardementer i 1944 blev hele produktionen flyttet til Kelheim. 

 

 

Øl nr. 6: Hopenweisse på 8,2%.

En doppel Bock hvedeøl. Det er en ekstem øl, som leder tankerne hen til tropisk frugter med en gylden ufiltret god smag. For nogen en superøl, en af de bedre.

 

Øl nr. 7: Aventinus på 8,2%.

En Dobbel Bock mørk hvedeøl, en øl med smag af bananer, rosiner ,blommer, lakrids og ristet malt. Måske lidt for sammensat, ellers en god Weisbeer 

 

 

Øl nr.8: Samiclaus på 14%.

En Øl fra Østrig, Schloss Eggenberg i Vorchdorf, der har brygget øl siden 1681. En juleøl der kun bliver bygget en gang om året den 6 dec.den er pålager i 10 måneder, før den kommer på flaske, hører til en af de stærkeste øl i verden. Den er lavet på naturlig måde, altså ikke frysedestileret. Er rigtig velegnt til dessert f. eks. i stedet for portvin. En flot Lagerøl. se evt mere på: www.schlosseggenberg.at/de/

 

 

Tak til IB for en fornøjelig aften.