I  marts måned havde vi besøg af Thomas Hansen fra Det Lille Bryggeri, som præsenterede nogle af deres spændende øl.

Thomas er sammen med René en del af familien, som ejer bryggeriet. Det blev startet for 10 år siden,den 1. september 2002 (også ølles dag!).

Bryggeriet har i de sidste 6 år brygget øllet i 500-750 liter tanke og der eksperimenteres meget. Man brygger gerne for andre, f.eks til bryllupper og ølklubber , der gerne vil have helt deres egen specialle bryg, det eneste krav er at der skal stå det er produceret af Det Lille Bryggeri, Dog kan man altid få de "faste" øl hele året rundt så længe lageret rækker.

Det Lille Bryggeri er et  af landets mindste bryggerier og har i årene vundet en del ølpriser, blandt andet 3 år i træk  som den bedste julebryg.

Faktisk er staut og IPA øllene så gode at de eksporteres tilBelgien, som ellers kun er kendt for at ville eksportere øl.

Alle Øllene er overgæret og ufilteret. Etiket design er udført af Lars Høier.

Målsætning for Øllet: Vi laver øl, som vi selv kan lide dem. Vi ønsker ikke at gå på kompromis med kvaliteten eller råvarerne. Vi ønsker, at vores øl skal være en nydelse hvor kvalitet og oplevelse skal følges ad. Vi ønsker, at vores øl skal være kendetegnet af en god harmoni, og at de råvarer der er brugt, også skal komme til udtryk i øllet. Dette gælder, hvad enten det er en mild frisk øl, eller en mørk kraftig sag. Øllet skal være i orden.

Skulle det uheldige ske, at du får en dårlig oplevelse med en af vores øl, så kontakt os direkte, gerne med bryg nummeret på etiketten.

HUSK: Smag og behag er forskelligt, og kan derfor diskuteres og påvirkes, men kvaliteten skal være i orden.

Se mere på Det lille Byggeri's hjemmeside: http://detlillebryggeri.dk/

 

Lidt indtryk fra mødet

Se billeder af de flotte etiketter i kolonnen til højre

 

Øl nummer 1:

Enebær Ale  på 5,8% , den anden øl bryggeriet fremstillede i starten, opskriften er blevet ændret ganske lidt , en let bitter og god frokostøl, har en nøddebrun  farve , hvor balancen  mellem malt ,humle og enebær er fint tilpasset .

 

Øl nummer 2:

Forårbryg (påskeøl)på  6,4%, brygget på belgisk gær, ikke tilsat kulsyre men eftergæret som julebryggen, en rigtig godt øl med frisk maltet smag duft af appelsin, lakrids og humle. Farven er som rav god eftersmag, super til påskefrokosten eller den kan nydes som en godt forårsøl.  Blev kåret som nr. 2 i valbyhallen 2009. 

 

Øl nummer 3:

Indian Pale Ale på 6,4%, den mildelste af IPA, lav bitterhed omkring 20, før var kravet 40. En god standardbryg, eftergæret i flasken og skalderfor hældes forsigtigt op i glasset! En dejlig fyldig øl, der er upasteuriseret og som starter med sødme og fyldig smag, der bliver hængende (eftersmag). Det skyldes  de 3 forskellige amerikanske humletyper.

 

Øl nummer4:

IPA  Hop Hotel  på 7%  , en rigtig god og bitter IPA super, der er brygget af 4 forskellige humletyper: Magnum fra tyskland, Columbus og Nugget fra USA og Nelson Sauvin fra New Zealand . Den har en IBU på 69 , som giver øllen den meget kraftige bitterhed , den er selvfølgelig også ufiltreret og upasteuriseret .

Øl nummer 5:

Dark Ale på 7,2% , en fyldig mørk øl med belgisk trappist gær, den første øl det lille bryggeri fremstillede. Er god til mad og f.eks til lage for mørning af kød , men pas på ikke at gøre det for længe, så kan kødet blive let bitter!

 

 

Øl nummer 6:

Black Time 1  på 8,2%, en porter som er eksperimentøl med en kogetid på 1 time. Findes i 3 forskellige typer, da smagen er afhængig af kogetiden har de andre 2 typer henholdvis 3 og 6 timers kogetid, det giver en dybere sødme. Øllet er krydret med honning og fennikelfrø, brygget på malt, vand, brun farin og gær. Det sælges i 33cl flasker i en meget begrænset mængde.

 

Øl nummer 7:

Barley Wine på 11% , som aldrig laves ud fra sammen opskrift men ud fra princippet bedste råvarer og min.  lagertid 1 år. Den bliver  bedre ved forsat modning. Brygget af malt, humle,sukker, vand og gær. Gæring stoppes første gang ved 6-7% og processen fortsætter ved stop af processen flere gange. Den sælges i små 25 cl flasker og har ikke holdbarhedsdato , da der ikke er krav om det med en alkohold procent på over. Den er ikke sød og egner sig til ost, dessert eller mørk chokolade 

 

 

Øl nummer 8:

Bryg 200 på 14,5%, en Staut , som er aftenens bedste øl, den brændte malt giver let røgsmag-. Det er en kraftig impereal staut, som er tilsat rosinsirup og er egetræslagret i fade fra cognac. Den er brygget på anlægget i Brigstrup fra den 13 juli 2011og i meget begrænst mængde..  

I god ølaften med rigtig god stemning, der bliv indledt med kåring af den bedste håndbrygger i 2012 og vandrepokalen blev givet til  Torben Agustenborg Østofte  Micro, se mere på vores hjemmeside. http://www.ale.dk/index.php?id=10229