Vi havde i denne måned besøg af Jørgen Hoff fra Grundestrup Mejeri og Bryghus

 

Jørgen Hoff købte af af Ullerslev Mejeri i 2007 det lille Gundestrup Mejeri i Vester Skerninge på Nordfyn. Den godt 1.000 kvm. store mejeribygning fra 1888 blev efter købet gennemgribende renoveret. Derudover er der blevet opført et nyt kølerum og installeret en maltkværn og håndbyggede kobbertanke fra Schweiz.

Oprindelig var det planen, at Jørgen Hoff udelukkende ville anvende bygningen til bryghus. "Men da jeg købte mejeriet, spurgte de på Ullerslev Mejeri, om jeg ikke ville fortsætte produktionen af rygeost på Gundestrup". 

 

Se evt. mere på hjemmesiden: www.mejeribryg.dki havde besøg af Jørgen Hoff fra Grundestrup Mejeri og Bryghus

 

1. øl, Mejeristens Æble-Hvede ØL på 6,4%.

øltypen er hvedeøl tilsat æblesaft fra æblesorten Filippa, som er af den orginale sort. Der giver øllen en frisk god smag, den er velegnet til rygeost med elller uden kommen (mejeriets rygeost uden kommen er lavet på sødmælk og den med kommen er på skummemælk). Øllen er en rigtig som sommer øl.

 

2. øl, Mejeristens Humlebock på 7 %.

En undergæret øl,brygget på Malt, humle og gær samt en anelse koriander og stjeranis. En god øl.

 

 

3. øl, Valles Bock på 6 %.

Brygget af Vand,Valle (33%), malt, humle og gær. Det er en speciel øl med valle fra "Svendbo" osten. En smagoplevelse der fald i de flestes sm

 

4 øl, Doppel Bock på 7%.

En undergæret øl og samme øl som valle bock bare uden vall og er måske derfor mere afbalanceret. En god øl.

 

5. øl, Bitz og Holm på 6,6%.

Brygget på hvedemalt, æblemost (Filippa) og 66 % Valle, havre, humle og gær. Den mest proteinholdige øl skulle dermed være meget sund. Smagen er frugtagtig men smager for meget af valle.

 

6. øl, Mejeristens Jul 2012 på 7 %. 

En Vellagret Belgisk ale brygget i juli måned med 5 forskellige malte, byg, hvede, havre. Med farin, koriander, stjerneanis, neliker og økologiske appelsiner og humle samt Belgisk klostergær. En rigtig juleøl.

 

7. øl, Mejeristens Stout på 8,6%.

Brygget på hvede og bygmalt, havre og mørk farin, gær, humle og egespåner. Smagen er karamelagtig. Er god til fede oste.

 

 

            Tusind tak til Jørgen for en rigtig herlig aften.