JULESMAGNING 2011
God mad og øl i Marsvin stuen

På Lucia aften tirsdag den 13. december 2011 afholdt vi vores traditionelle julesmagning på HOLM's.

John's køkken havde som vanligt kreeret en fantastisk julefrokost menu med flere slags sild, fiskefilet, ål, laks, sylte, æbleflæsk, leverpostej, and, ribbensteg, ris á l'amande, og alskens tilbehør og godt brød. Hvis nogen gik sultne fra borde var det deres egen skyld!

Maden lagde en perfekt bund for de 12 juleøl vi blindsmagte under julefrokosten. De bedste fra sidste år var seedet til at være med igen i år, og derudover havde John fremskaffet et passende udvalg af blandede juleøl.

Hver især gav vi øllene point efter farve, duft, smag og eftersmag. Til slut samlede vi pointene ved at hver især gav 3 point til den bedste, 2 til næstbedste og 1 til nummer tre. Det resulterede i følgende totaler:

Placering

Øllets navn

Point

1

Semper Ardens Christmas Ale

11

2

Kongens Bryghus Julemumme

10

2

Steensbogaard Juleale

10

2

Jacobsen Golden Naked

10

5

Carlsberg 47

9

6

St. Feuillin

8

7

Albani Blålys

6

8

Indslev Julehvede

4

9

Næsgaard Økologisk

3

10

Midtfyns Juleale

1

11

Vestfyn Juleale

0

11

Randers Bryghus Juleøl

0

(Lave point betyder ikke at ikke nogen kunne lide øllen, men bare at ikke ret mange havde den i top-3 :-)

Vi har nu afholdt blind afstemning med lidt varierende point-metoder i nogle år. Men vi må konstatere vore smagsløg er meget stabile - top positionerne rammer vi de samme år efter år med få variationer i hvilken øl kommer på første pladsen. Igen i år ser vi meget tæt løb i toppen.

Efter at have takket John for det gode arrangement og for nogle sluttet af med en enkelt øl, drog vi hjem i den mørke nat :-)

HØJT SKUM OVER LILLEBÆLT