JULESMAGNING 2012

DØLM afholdte den traditionelle julesmagning på HOLM's tirsdag den 11. december 2012 med masser af herlig julefrokost mad fra HOLM's køkken til at lægge bund for vores blindsmagning af 12 juleøl.

Hver især gav vi øllene point efter farve, duft, smag og eftersmag. Til slut samlede vi pointene ved at hver især gav 3 point til den bedste, 2 til næstbedste og 1 til nummer tre. Det resulterede i følgende totaler:

Placering

Øllets navn

Point

1

HOLM's hjemmebrygget juleøl

21

2

Julemandens Trøst

14

3

Coisbo Christmas Ale

11

4

Semper Ardens Christmas Ale

9

4

Juleporter

9

6

Bjældebryg

6

7

Julestenøl

3

8

Willemoes Julebryg

2

9

Kongens Bryghus Julemumme

1

10

Jacobsen Golden Naked

0

10

Indslev Julehvede

0

10

Carlsberg 47

0

(Lave point betyder ikke at ikke nogen kunne lide øllen, men bare at ikke ret mange havde den i top-3 :-)

John's hjemmebryg var en suveræn vinder. Ved smagningen var der nogle der var sikre på det måtte være en belgisk! Nummer 2 var faktisk en belgier, idet Julemandens trøst fra Det lille bryggeri er kontraktbrygget i Belgien. 

I forhold til at vi normalt plejer at være ret stabile med vores valg, så var der store overraskelser i år. Jacobsen Golden Naked er normalt altid i top 3, så at den fik nul point var helt underligt... Der er nok flere forklaringer - dels var der ret høj repræsentation af mørke øl, hvilket bekommer vore smagsløg vel, dels havde vi valgt en ret tilfældig rækkefølge pga. stort set alle øl lå omkring 6½-8%, og rækkefølgen havde nok en hel del at sige.

HØJT SKUM OVER LILLEBÆLT