Næstved - bryggeriet Føniks blev introduceret og juleøl var aftenes andet tema

Aftenen startede kl. 18, hvor 28 personer satte sig til bords på Hotel Kirstine for at nyde krondyrfilet med rodfrugtsauté m.m.

Kl. 19 var over 40 personer på plads i Borgmesterkælderen (som var fyldt!), hvor tre Julemænd/piger havde fortalt at de ville give en omgang, inden vi gik igang med juleøllene.

1. øl blev givet af Gitte Birck, og var en Ale no. 14 på 5 Liters fad fra Læsø. Deeejjlliiiig øl!

2. øl blev givet af John Serritzlev, initiativtageren til Næstved-bryggeriet Føniks.

Han fortalte hvorfor og hvordan han ville "køre" bryggeriet Føniks, og efterlyste anpartshavere og et navn til den første øl lavet med navnet Føniks.

Og ja tro det eller ej, den første øl kommer til at hedde "Føniks no. 1." og er en rigtig god Ale, som snart er i handlen. Men der kom også mange andre gode navne, som vi måske vil støde på i fremtiden.

Og til det med anparterne, så kan du læse meget mere på www.naestvedbryggerietfoeniks.dk , og jo før anparterne er i hus, jo før kan vi få flere gode øl fra Næstvedbryggeriet Føniks.

3. øl blev givet af Martin Bo. Det var en magnum flaske med AA fra Ølfabrikken. Dejlig øl der ikke er til at købe for tiden!!!!!!

4. til 9. øl var juleøl fra de verse Ø'er i Danmark.

Vi startede med en fra julemandens ø Grønland, derefter fra FUR, for så at tagen en fra Samsø før vi tog en fra Ærø. Så var det, at der ikke er nogle regler uden en undtagelse, for så smagte vi på juleøllen fra Raasted ved Randers, inden vi sluttede med Willemose 2006 fra Vestfyn på kun 11,3%.

Rigtig gættet, den blev aftenes suveræne vinder, så du har mulighed for at smage den igen til januar, hvor vi kåre årets øl 2006 i lokalafdeling Næstved.