Referat medlemsmøde 27/6, Midtfyns Bryghus

Stand-up & højt skum!


Da Danmarks bedste øl kom til Næstved:

Torsdag d. 26 juni var ca. 40 ølentusiaster samlet på hotel Kirstine. De højeste antal nogensinde til en ”sommersmagning”, og der var flere nye ansigter.

Arrangementet havde da også været omtalt i flere lokale medier; og pressen var også til stede ved mødet. Mange af deltagerne havde forinden nydt en udsøgt middag i restauranten. Vi holdt denne gang vores møde i et større lokale end sædvanligt, da det kunne være blevet lidt trangt i kælderen.

Klokken 19.00 sad vi bænket på stolerækker, som var arrangeret som i en biograf. Vi skulle dog ikke se film, men derimod høre ejeren af Midtfyn`s bryghus: Eddie Szweda underholde og smage hans gode og højt premierede øl, bl.a. hans imperial stout, som er kåret til årets ølnyhed sidste år af 10.000 ølentusiaste, i konkurrence med ca. 500 andre nye øl.  Forventningerne var store, men vi blev ikke skuffede.


Vores formand Jan startede med at byde velkommen og komme med lidt info bl.a. om: ”øllets dag” samt European beer festival til september.

Derefter begyndte ”showet”. Eddie startede med at sige at han var glad for den plakat, der var blevet lavet som reklame for arrangementet. Derpå stod ”Danmarks bedste øl kommer til Næstved”. Han bad alle deltagere skrive på en plakat inden vi gik hjem. Der blev smagt 7 forskellige øl, deriblandt 1 nyhed. (se ølliste nedenfor)


Undervejs i smagningen underholdt Eddie, på sin amerikanske dialekt, med yderst underholdende historier om øllet, og sine erfaringer. Eddie mener tendensen går mod at vi vil have kraftigere øl. Han talte om ”wauv”-effekten.

Hans oplevelser om at komme fra storbyen Chicago til en landsby på Fyn, var meget morsomme. Det var nærmest som at være til stand-up show med godt øl. Der blev grinet meget den aften. Han fortalt bl.a. at hans imperial stout, gør kvinder ”vilde i varmen”. Der er leveret øl til kronprinseparret med deres eget monogram. Så hvis der snart står i Se og hør at Mary er gravid, ved vi hvorfor.

 
Efter showet var der mulighed for at købe lidt godt øl med hjem. Der var en mindre skare der gik  med Eddie på: ”Stepp inn”, for at prøve at få dem til at sælge øl fra Midtfyn. Fremtiden må vise om det lykkedes! Tak til Eddie for en forrygende aften!

Vi smagte (Midtfyns bryghus er heldigvis ikke bange for at ”fortolke” øltyperne)

  1. Wheat  5,6% .Der er mindre hvede i end normalt i hvedeøl. Derfor kunne mange der normalt ikke drikker hvedeøl, godt lide denne.
  2. Belgisk sommer Wit  6,2%. Nyhed. Krydret med appelsinskal, korianderfrø og peber.
  3. Midtfyns ale  6,5%. Engelsk inspireret strong bitter.
  4. Ipa 7,3%. Ravfarvet indian pale ale.Dejlig tørhumlet.
  5. Stout 7,2 % Meget mørk lidt sød stout.
  6. Imperial stout 7,2%. “Årets ølnyhed 2007” kåret af 10.000 medlemmer af Døe. Noter af kaffe og vanilie. Lagret med egetræs-spåner. Blev også kåret til aftenens bedste øl med 20 stemmer.
  7. Double ipa. 9,2%. Kraftig øl med en god krop til at bære den fyldige humling.


Eddie`s egen favorit. Blev nr. 2 med 9 stemmer.    

Referat : Herman

Referenten