Styrket bestyrelse - men ingen formand :-/

Årsmøde 2010 - Status og oprydning

11 medlemmer valgte at deltage i spisningen forud for aftenens møde. Jeg pointerer dette fordi deltagelse i spisningen med mindst 10 betyder, at vi har lokalet i kælderen gratis.

Menuen var braiseret okseskulder med rodfrugtmos dertil en Føniks øl.

ÅRSMØDET.

Formanden bød velkommen til de 24 fremmødte medlemmer. I bedste årsmøde-stil var aftenens tema lageroprydning, status og tilbageblik.

Lotteri.
Ja vi er jo en nation af spillere, så Jan havde været på loftet og rundt i sine gemmer for at finde, hvad foreningen i årenes løb har fået i sponsor-gaver. Han havde pakket ca. 20 præmier ind, som der så var lodtrækning om på vores medlemsnr.

Følgende rariteter kunne de heldige vindere hjemføre: Fuglefoder-automat, glas, mineralvand, øl, redningsudstyr, taske, ølspil og bolde.

Øl.
Den omdelte ølliste var sammensat af restlageret fra tidligere smagninger. Der blev gjort opmærksom på at den var vejledende. Aftenen ville også byde på et par ferieøl, fødselsdagsøl  + det løse.

Første øl var en pilsner Jan havde taget med hjem fra Holland. Det var en ganske alm. ordinær en, men den kom fra et bryggeri der hedder Hertog Jan.

Anden øl var også en ferieøl, den havde Martin (Bo) hjembragt fra SuperBrugsen i Skagen. Martin besøgte forretningen for at se om øludvalget var på højde med Hermans ude i SuperBrugsen i Fensmark.

Det var ikke tilfældet, men vi smagte en øl fra Jamaica der hedder Red Stripe. Ja, smagte og smagte - det er så meget sagt. Den smagte ikke af særlig meget, måske udmærket, kold på en af de varme dage, vi havde i juli.

Udover de 2 ferieøl smagte vi følgende fra kælderoprydningen:

  • Sct. Valborg fra Kragelund.
  • Ale 16 fra Refsvindinge.
  • Golden Christmas fra Vestfyn.
  • Rugøl og Jule Ale fra Virklund.
  • Poul-Erik havde brygget en velsmagende RIP Ale.
  • Påskebryg fra Gourmet Bryggeriet, en fødselsdags øl fra Jørgen F. Andersen.
  • Thy Boch fra Thisted.
  • Bryggeriet Føniks julebryg 2010.
  • Saison fra Nøgne Ø.

Årets priser blev nu uddelt.

Jørgen F. Andersen modtog Årets Ølhund.

Motiveret med hans altid aktive deltagelse ved foreningens arrangementer. Og på trods af sine 68 år gennemførte han Tour de Beer. En cykeltur på ca. 700 km. over 10 dage med besøg på 27 bryggerier + det løse.

Årets Kvajebajer gik for anden gang til Martin Bo Petersen.

Går den mand mon efter hattrick.
Motivation: Ved kultsmagningen på Holmegård Bryghus blev vi lukket inde på et toilet, det var for at blande deltagerne ved bordene, men der er ikke nogen der har kunnet gennemskue idéen i Martins fremgangsmåde.

Årets Dovne Øl gik til Martin Kvist Frederiksen.

Han har endnu ikke afregnet for deltagelse i Kultsmagningen. Det er også andet år han modtager den.

Beretning :

Formanden aflagde sin sidste beretning. Jan kom med et historisk rids af lokalafdelingens udvikling og virke de seneste 5 år, hvor han har været henholdsvis næstformand og formand. Jan blev næstformand i 2005 fordi ingen andre ville, blev formand i 2006 fordi ingen andre ville, indvilgede sidste år i at tage et år mere fordi ingen andre ville. Nu måtte det være slut, en ny skal findes.

Vi har i bestyrelsen/arbejdsgruppen talt meget om hvorfor, der max kun kommer 20% af medlemmerne til vore arrangementer. Jan kom ind på de mange arrangementer der havde været i årets løb: Kultsmagning, Næstved Byjubilæum, hvor vi havde været primusmotor i 2 øl til lejligheden: Skovkloster og Borgmesterbryggen på 8,75%. Vi har været på torvet 3 gange og delt smagsprøver ud. Oven i dette vore faste medlemsaftener med besøg af prominente gæster, bl.a. vores lands-formand Bo L. Jensen, Carsten Bertelsen, Anders Kissmeyer mfl.

Til april vil der blive en tur til Berlin, med Carsten Bertelsen som guide, den regner vi med bliver en succes.

Den nuværende bestyrelse kan ikke gøre det bedre, så hvis medlemmerne mener der skal noget andet til, så er man velkommen til at stille op, når vi her om lidt skal have valg.

Det er da også sådan, at når man spørger medlemmerne, er der mange der er medlem på grund af det flotte medlemsblad vi modtager 6 gange om året. Så vi skal nok være tilfredse med de 20%.

Vi har dog besluttet, at vi vil være ekstra opmærksomme overfor de nye medlemmer der kommer, således at en medlemsaften ikke opleves, som at vi gamle er en indspist lukket klike.

Med disse ord blev beretningen sat til debat. Efter et par indlæg blev den godkendt.

Bestyrelse/arbejdsgruppe.

Valgt blev:
Lars Rasmussen, WEB master.
Jørgen Pedersen.
Finn-Peter Andersen.
Martin Bo Petersen.
Herman Olsen.
Poul-Erik Jensen, Næstformand. 
Jan Vang-Ahlgren.

- de gamle - og så styrket med 2 nye :

Bjørn Anker Jespersen.
Martin Jensen.

Formand.

Så stod vi der igen.

Ingen ville være formand. Det vil i yderste konsekvens betyde at lokalafdelingen nedlægges. Ifølge vedtægterne skal en lokalafdeling have en formand, der er kontakten til Regionen og Landsledelsen. Afdelingerne har ikke selvstændig økonomi, alle vore arrangementer går i 0. Hvis vi skal have penge til aktiviteter, skal ansøgningen gå gennem regionsformanden og derfra videre til Landsledelsen. Alt dette af regnskabsmæssige årsager. Vedtægterne opererer ikke med lokalbestyrelser, kun en formand.

Det er kun glædeligt at så mange her, vil være med i en arbejdsgruppe.

Årsmødet besluttede at bestyrelsen/arbejdsgruppen finder en løsning inden næste møde 28. oktober.

Eventuelt.

Under evt. reklamerede Herman for ØJ Dagen den 4. november. Den vil blive markeret i Super Brugsen i Fensmark.

Forslag om at vi stiller med et hold fra Næstved til næste års Tour de Beer.

/4-10-2010 Finn-Peter Andersen