De var der alle 10 :-)

Referat: De ti kandidater til årets øl 2009

Efter formandens ”velkommen” til de tyve fremmødte medlemmer, heraf fem til spisning, gav han ordet til John Serritzlev fra Føniks som var mødt op sammen med bryggeren Alexander og tre smagsprøver på deres gode øl.
John fortalte med stor optimisme om situationen på Føniks, hvor man netop har rundet omsætning på en million og et lille plus på bundlinien og regner også med at kunne skaffe kapital til mere udstyr til bryghuset. Han håbede også på flere frivillige medhjælpere og især en tovholder til denne gruppe. Alexander fortalte om de tre gode og velsmagende øl: Cherry Ale 8% efter Martins ide, Classic Pilsner 5,7% og Påskebryg 5,8%.


Herefter startede selve smagningen af de ti kandidater til årets øl 2009. Martin og Herman havde igen gjort en stor indsats for at vi kunne smage dem alle.

Smagning nr. 1 Early Bird fra Fuglsang var

sponsoreret af bryggeriet

og ligeledes Willemoes Jul 2009 fra Vestfyn.

Under smagningen var der stille snakken og kommentarer til de enkelte øl. Poul Erik fortalte om arbejdet i visionsudvalget og at der nu er solgt så mange stadepladser til ølfestivallen er økonomien er sikret. Han fremviste også den nye plakat til festivallen, et flot arbejde af grafikkeren Mads Berg. Jan kunne fortælle at TV2 ØST  havde forespurgt om at sende direkte fra et medlemsmøde, det bliver måske til vores påskeøl smagning.


Aftenens sidste smagning stod formanden selv for. Han havde medbragt og udskænkede med rund hånd Black Magic Woman fra Hornbeer på fad. Sikke en smagsoplevelse, whow.


Uden for programmet lavede Finn Peter en sidste smagning ved sit bord. Han blandede sjatter fra aftenens gode øl i en bowle og mente selv han havde opnået et godt resultat, en betragtning han var meget alene med.


Alt i alt en god aften med gode øl.
Højt skum

Jørgen 

/8-3-2010

 

Hvor mon den næste øl kommer fra ?

Hvad kan jeg finde på til sidst..

En brygger i menneskehænder

Alexander til venstre.

Bemærk slyngen om armen -

De går til den på Føniks.

 

..og til sidst..