Forårsøllet er af Nordic Brewer Symposium udvalgt som en af fire øltyper, der er speciel for de nordiske lande og derfor karakteriserer det nordiske køkken.
Forårsøllet & påskeøllet giver inspiration til at indføre nordiske øl-traditioner, til ære for vores skiftende årstider !
Tænk hvis ovenstående er rigtigt, så er det en spændende tid vi går i møde. Kom derfor og prøv om du kan mærke og smage forskel på forårsøllet.
To som vi helt sikkert skal smage er: Amager og Jacobsen’s Forårsøl.
Vi ses
/8-3-2010
Forårs/påskeøls smagning d. 31/3
Alle stole plus et par stykker som var taget med ned i Borgmesterkælderen var besat, da Poul-Erik startede aftenen med at give en fødselsdags øl
Første af aftenens ølprogram var
Holbæk bryghus, Gylden [6,5%]
og den lidt indviklede historie om bryghuset er til eller ikke, hvor og hvornår.
Derefter fulgte historierne om de øvrige bryggerier og deres øl for årstiden. De øvrige var
Jacobsen Forårsbryg [6,3%]
Vestfyn Forårsbryg [5,8]
Fuglsang Early Bird [5,5%]
Gundestrup Mejeristens Påske 2011 [6,4%]
Amager Forårsbryg [6,5%]
Virklund Påske Ale [6,8]
Fur Påskebryg [7,7%] og
Hancock Påske Bryg [10,5]
Hancock blev aftenens vinder, skarpt forfulgt af Amager.
Denne aften blev der introduceret en ny type stemmeseddel [faktisk et smageskema - red. bem.], hvor man krydsede af på nogle skalaer og kommenterede andre ting med skrift. Den vil blive modificeret til næste smagning.
Oven på selve smagningen havde Alexander beskænket os med 2 forsøgsbryg :
Desværre var han ikke selv til stede for at kunne præsentere dem - og modtage reaktioner.
Deltagerne må meget gerne give Alexander en tilbagemelding direkte.
Næste smagning er torsdag den 28. april med Christian Skovdal alias ham som skabte ØLFABRIKKEN.
Christian skal have 200 kr. pr. person og så betaler lokalforeningen huslejen. Men meget af hans øl bliver i dag også lavet i Sydafrika, hvortil han flyttede efter han besøgte os i efteråret 2009.
Derfor er der tilmelding og betaling hurtigst muligt på konto 6060 5238934. Husk navn og medlemsnummer, så du kan få en bekræftelse på at du er med.
/4-4-2011
© Copyright Danske Ølentusiaster