Fra vor udsendte medarbejder :

Tirsdag den 2. april blev der afholdt Humor mod AIDS i Getränkeland i Hvidovre

Arrangementet var kommet i stand gennem et samarbejde AIDS Fonden, Getränkeland og Danske Ølentusiaster.

Mirka Mozer fra AIDS Fonden indledte med at fortælle om Humor mod AIDS, en årligt tilbagevendende kampagne, der sætter fokus på - og samler penge ind - til unge hiv-smittede. I kampagneperioden 1. - 8. april vil et par tusind frivillige være synlige i gadebilledet med sjov, og salg af røde næser. De frivillige kommer hovedsagligt fra ungdomsuddannelserne, og har organiseret sig i såkaldte vinderhold, der dyster om at sælge flest røde næser til fordel for kampagnen.

Kampagnen gør ikke grin med hiv eller hiv-smittede. Den giver en afvæbnende humor, der får os til at stoppe op, og giver et økonomisk overskud. Og det skal bruges til at hjælpe.

Pengene fra indsamlingen går til at støtte unge hiv-smittede i Danmark og i Ukraine. I Danmark støtter Humor mod AIDS unge, så de kan møde andre unge i samme situation, og opleve den forståelse og accept, der er så vigtig når man lever med en livstruende sygdom.

I Ukraine går pengene til lokale partnere, der opsøger og hjælper gadebørn, som enten er smittede eller er i ekstrem risiko for at blive det.

Projekterne er valgt fordi der mangler hjælp til hiv-smittede herhjemme, og derfor ikke får den støtte og omsorg, de har behov for. I Ukraine er der ingen, der tager sig af gadebørn. De smittes gennem sex eller stofmisbrug.

I dag lever 34 mio mennesker med hiv. Hvert år smittes 2,5 mio, og sidste år døde 1,7 mio.

Efter dette tankevækkende indlæg, havde Mick Schack fra DR valgt at lægge vejen forbi. Han fortalte om de øl han bedst kan lide, og han er nok mest til de lyse, tyske øl, og der blev udskænket et par smagsprøver, kommenteret humoristisk af Mick.

Det var lykkedes Martin Bo at fremskaffe nogle flaske "ægte" Kakkelakpuler", og dem blev der også smagt på.

Medicibeers præsenterede en IPA, en Cognac øl og en Chilli-Lakrids-øl fra Jacobs.

Kongebryg lod os smage på XX, Slaget på Reden og Dagmar.

Standupperne Henrik Løjmand og Steen Nalle Nielsen spredte humor mellem smagningerne, og tryllekunstneren Søren A tryllede blandt andet med sokker - dog uden sokkeøl.

En kok fra HAV.dk uddelte smagsprøver på legeret muslingesuppe og chicken wings - tilberedt med øl, og selv chokoladekagen var tilsat Mors Stout fra Refsvindinge.

Jesper fra Getränkeland holdt auktion med gode gevinster.

Endelig fik vi lov til at smage en Medici ølbrændevin fra Det Lille Brænderi.

En sjov aften trods den alvorlige anledning, og hele overskuddet gik ubeskåret til AIDS Fonden.

/Søren Kjær

8. apr. 2013 17.59

 

(Klik for forstørrelse)