Som optakt til aftens medlemsmøde fik vi en lille øl-smagning - som samtidig var Jan Vang Ahlgrens fødelsdags-øl.
Vi smagte 2 øl op mod hinanden :
Var der forskel : Ja, der var. Ikke meget. Men et eksempel på at alle forhold i en bryg-proces har betydning for smagen i det endelige produkt.
Sjovt lille Gimmick. Godt fundet på.
Til marts måneds medlemsmøde fik vi besøg af Patrick Reventlow-Grinling, ejeren af Krenkerup Gods.
Efter de indledende interne bemærkninger fik vi et levende. inspirerende og underholdende foredrag om godsets og familiens historie, hvor de er nu og hvad de vil for fremtiden.
Patrick betragter ikke deres bryggeri-virksomhed som et selvstændigt foretagende. Det er naturlig forlængelse af landbrugsvirksomheden - fra-jord-til-bord.
Krenkerup består samlet af 7 gårde.
Vi fik historien om "huset", Parken med arboret, "ishuset" og orangeri.
Vi hørte også om anerne - og at Patrick er 18. generation på stedet.
De har 1800 ha skov(brug) 1800 ha landbrug. De driver dette og bryggeri, jagt, husudlejning og maskinstation.
Alt sammen med størst mulig hensyn til rentabilitet, traditioner og bæredygtighed.
"Det skal være jagt - ikke slagt".
Egen byg bliver maltet hos Weyermann i Bamberg.
Håndbryggere på Lolland-Falster kan få udleveret gratis i rimelige / beskedne mængder.
De dyrker også en del af den humle de selv bruger.
Deres øl overholder for det meste det tyske Reinheitsgebot. Det er ufiltreret og upateuriseret for at bevare mest original smag.
Fremtiden
De vil til stadig udvikle deres forretninger ved effektivisering med omtanke og hensyn - også udvikle med utraditionelle tiltag.
Købmands Pilsner - 4,7%
Amber Ale - 5%
Rauch - 5,2%
Stout - 5,3%
Doppelt Bock - 8.3%
/25-3-2013
© Copyright Danske Ølentusiaster