Årsmødets beretning

Årsberetning 2014

Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Næstved

Kære medlemmer

Først og fremmest en stor tak til jer alle for jeres opbakning og støtte i det år, der er gået siden jeg blev formand med den nye bestyrelse.

Det har været et fantastisk godt år for lokalafdelingen og for mig. Vi er vokset ud af Hotel Kirstines Borgmesterkælder, og har fundet nye og støre lokaler hos Karins Hjemmelavede, og fremragende, dansk mad til en absolut overkommelig pris. Det glæder mig meget, at I i den grad har bakket op omkring vores nye værested.

Året der er gået

Årsmøde september 2013

Det var mødet, hvor jeg blev valgt som formand, og hvor den nye bestyrelse satte sig til rette i stolene.

Smagningen den aften var Bock øl, som Poul Erik havde fremskaffet og præsenterede. Mange gode øl var på programmet, men aftenens vinder blev Old Gambrinus Light på 9,0 % fra Hancock.

Medlemsmøde oktober 2013

Temaet var Uhyggeligt Øl, som Jan Vang- Ahlgren stod for. Aftenens vinder blev Okkara Portart på 7,9 % fra Færøerne.

Medlemsmøde november 2013

Det var årets Juleøl, der var på programmet. Det blev Christmas Ale 2013 på 9,4 % fra FUR Bryghus, der løb med Jule-sejren.

Medlemsmøde december 2013.

Der var ingen egentlig ølsmagning/medlemsmøde, men aftenen var helliget årets Julefrokost hos Jan og Jette.

Medlemsmøde januar 2014

I januar skulle vi vælge vores Årets Øl i lokalafdelingen. Det vil sige, at de øl, vi havde valgt som månedens øl gennem 2013 skulle kåres som årets øl. Og valget faldt på Coisbo Four – Russian Imperial Stout på 10,0 % fra Coisbo.

Medlemsmøde februar 2014

Årets ølnyheder i de to kategorier var blevet offentliggjort. I kategorien op til 5,9 % valgte vi Miami Vice på 4,8 % fra Ugly Duck, og i kategorien 6,0 % og derover valgte vi Viking Chili Stout på 10,0 % fra Hornbeer.

Medlemsmøde marts 2014

Så var det blevet tid til forårs- og Påskeøl. Valget faldt på Gouden Carolus Easter på 10,0 %.

Medlemsmøde april 2014

Denne gang var temaet dansk og svensk IPA. Vores gode medlem Søren Hansen stod for smagningen, og valget faldt på Grisk på 6,4% fra Hornbeer.

Der var ikke medlemsmøde i maj på grund af Ølfestivalen i TAP 1, ej heller i juni hvor vi var på bustur, eller i juli, hvor vi havde en sommergrillaften.

Medlemsmøde august 2014

Vi havde besøg af René fra Det Lille Bryggeri. Han præsenterede ni øl for os, og aftens øl blev Imperial Stout Limited på 12,6 %.

Andre aktiviteter

Vi har været med til Juleølsmagning i SuperBrugsen i Fensmark, ligesom der også med vores mellemkomst blev udskænket Juleøl i Næstved Vinhandel i Sct. Jørgen Center.

Julefrokosten blev holdt hos Jan og Jette, som endnu en gang lagde hus til vores samvær. Stor tak til dem.

Kulturnatten den 4. oktober var det regnvejr, men mange af vores gode medlemmer trodsede regnen og stillede op på Hjultorvet, hvorfra vi udskænkede god og velsmagende øl til de tørstige borgere.

Ølfestivalen i maj blev besøgt af mange af vores medlemmer. Traditionen tro skønnede bestyrelsen at festivalen måtte udgøre det for månedens medlemsmøde, idet festivalen kunne byude på langt flere smagsprøver, end vi ville være i stand til at frembringe på en medlemsaften. Over 1.000 forskellige øl kunne der smages på.

Busturen gik i år fra Maribo, Vordingborg og Næstved til Stevns Bryghus, Amager Bryghus og sluttede hos Kongebryg i Næstved, hvor der blev budt på helstegt svin og øl ad libitum.

En fantastisk og veltilrettelagt tur af Jan, og en stor tak ti Jette for hendes velsmurte sandwiches til frokosten.

Juli er traditionelt sommerferiemåned, og formanden inviterede til grillaften. Nu forholder sig sådan, at formanden bor langt uden for Næstved, og af hensyn til hjemtransporten tilbød Jette og Jan endnu en gang at lægge have og grill til arrangementet. Endnu en gang stor tak til Jette og Jan.

Øllets Dag den 6. september valgte vi at afholde i Rådmandshaven, på Hjultorvet og i SuperBrugsen i Fensmark. Mange lagde vejen forbi, og nye medlemmer blev det da også til.

Der har været afholdt adskillige ølsmagninger rundt omkring i vores lokalområde i løbet af året, og stor tak til de medlemmer, som har været medvirkende til at gennemføre alle arrangementer.

Årets Ølmærke

Vi havde den store glæde at kunne uddele Årets Ølmærke til Herman i SuperBrugsen i Fensmark. Hvad der ikke er på hylderne, kan skaffes. Tillykke til Herman og tak for et formidabelt samarbejde, som vi håber kan fortsætte.

Den Regionale Ølpris

Med lige så stor glæde uddelte vi Den Regionale Ølpris til Kongebryg i september måned. Den er så velfortjent, og vi håber på mange gode øl fra Kongebryg også i fremtiden.

Lokale Bryggerier

Vi kan igen vigte os af tre bryggerier i lokalområdet. GAVNØ Slotsbryggeri kommer med nye øl forlyder det, Næstved Bryghus er helt fremme i fronten igen blandt andet med åbent hus den første lørdag i hver måned, og Kongebryg har godt gang i kedlerne, og åben gårdbutik hver fredag eftermiddag.

Vi håber tendensen fortsætter.

Statistik

Til slut lidt statistik: Opgjort efter postnumre, tilknyttet lokalafdelingen, var vi ved årets begyndelse 175 medlemmer, og faktisk tilknyttede medlemmer viser 181 medlemmer. For et år siden var der 167 medlemmer, så det er en tilgang på 14 nye medlemmer svarende til en stigning i medlemstallet på 8,38 %. Ganske godt gået.

Fordelt på køn er 80,11 % mænd og 19,89 % kvinder. Det må vi kunne gøre bedre. Eller som en tidligere statsminister sagde i sin Nytårstale: Kan vi ikke gøre det lidt bedre?

Tak til bestyrelsen, tak til alle medlemmerne for en formidabel opbakning.

Højt skum

Søren Kjær

Lokalformand