Årsberetning 2015

Danske Ølentusiaster

Lokalafdeling Næstved

Det går ufatteligt godt. Opsvinget har bidt sig fast, og det er atter blevet rart at være dansker. Sådan sagde statsminister Poul Schlüter i begyndelsen af 1980’erne – ganske kort efter han var blevet  regeringschef.

Samme udmelding kan jeg bruge om Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Næstved.

Stort fremmøde hver gang vi afholder smagninger og medlemsaftener, og samles i disse hyggelige lokaler og nyder Karins dejlige hjemmelavede mad. Jeg kan næsten ikke takke jer nok for jeres store opbakning.

Sidste år var vi 180 medlemmer i lokalafdelingen, og nu er vi 191. Det er en stigning på 6,11 % - fantastisk godt gået. Det foreløbige mål er 200 medlemmer, og det skal også nok lykkes inden for kort tid.

Skal vi lige for en kort stund spole tilbage på året der er gået, vil jeg lige reumere, hvad der er sket i lokalafdelingen i det forgangne år.

Oktober 2014

Der blev ikke skiftet ud i bestyrelsen, og til medlemsmødet i oktober måned var temaet ”Fyn Rundt”. Poul Erik, som jo er fynbo, var guide på turen.

November 2014

Traditionen tro var der Juleølsmagning i slutningen af november. Vores øl-pusher Herman gav os en kompetent gennemgang og en velsmagende premiere på de nyeste Juleøl – og en enkelt eller to vi kendte lidt til i forvejen.

December 2014

Mange af vores medlemmer er erfaringsmæssigt beskæftiget med andre sysler den sidste uge i december. Julemaden skal fordøjes, familien plejes, og der skal lades op til Nytårets komme. Selv om nogle måske gerne ville have en ”friaften” fra familieræset, blev der ikke afholdt medlemsmøde i december.

Til gengæld var vi rigtigt mange samlet til en fantastisk dejlig Julefrokost hos Karins Hjemmelavet. Overdådigt Julebord, og dejlige Juleøl.

Traditionen tro skulle hvert deltagende medlem medbringe tre Juleøl til fælles afbenyttelse, og at jeg så alle disse øl stillet op i en vindueskarm tænkte jeg, at der var der rigeligt.

Men ……… Sent på aftenen måtte der købes ekstra forsyninger i baren.

Januar 2015

På det nye års første medlemsmøde kårer vi altid den øl, der har været den bedste i året der gik. Smagningerne fra 2014 blev fundet frem, øllerne skaffet med fælles indsats, og det lykkedes faktisk at skaffe dem alle. Herligt gensyn og ”gensmag” med 2014.

Februar 2015

Igen i år blev vi præsenteret for årets ølnyheder i to kategorier. Vi smagte, og fandt frem til en sand vinder – eller rettere to, en i hver kategori.

Marts 2015

I marts begyndte foråret så småt at spire – i hvert fald hvad angik Forårs- og Påskebryg. Så det var tid for den årlige forårssmagning.

April 2015

Det var så uheldigt, at Store Bededag havde valgt at placere sig i tidspunktet omkring vores medlemsmøde. Derfor måtte mødet flyttes en uge frem, men det forhindrede heldigvis ikke medlemmerne i at finde vej til Karins Hjemmelavet.

Det handlede om stilarter, så både nye og gamle medlemmer kunne få sat begreberne på plads.

Maj 2015

Vi afholder ikke medlemsmøde i maj måned. Det er jo ofte tidsmæssigt sammenfaldende med den store Ølfestival.

Og vi, som var med til festivallen – enten som frivillige hjælpere eller gæster – må jo nok sige at det var de helt rigtige rammer på Lokomotivværkstedet. Og så blev der da også sat publikumsrekord på festivallen.

Juni 2015

Sommerferie. Men det forhindrede os da ikke i at smage på godt øl, og at stille op til forskellige arrangementer rundt omkring i lokalområdet.

Juli 2015

Cykelholdet Tour de Biére lagde vejen gennem vores lokalområde i begyndelsen af juli. Stor oplevelse af opleve de cykelentusiastiske ølentusiaster, som knoklede løs i sommervarmen, der omsider havde indfundet sig.

Tour’en besøgte Kongebryg, Næstved Bryghus, Håndbryggere i Karrebæksminde, og vores medlem Ole Steen havde planlagt en ”varm” velkomst i Karrebæksminde, hvor han underholdt holdet på røgeriet ved havnen. Slotsbryggeriet Gavnø havde desværre ikke mulighed for at modtage cykelholdet på grund af bryllup på godset, men havde sponsoreret med godt øl til dopingkontrollen.

Touren sluttede i SuperBrugsen i Fensmark, hvor Herman var vært.

I juli var der sommer-grillparty hos Jette og Jan.

August 2015

På vores første medlemsmøde efter sommeren havde vi besøg af Rocket Brewing fra Haslev. Interessant at høre om det nye bryghus og smage deres øl.

September 2015

Årsmødet pågår, men vi var i begyndelsen af måneden igen med til Foreningernes Dag, hvilken i Næstved er sammenfaldende med Øllets Dag. Trods kraftige regnbyger var vore stand godt besøgt, og dagen bragte da også fire nye medlemmer til lokalafdelingen.

Afslutningsvis en stor tak til bestyrelsen for indsatsen i det forgangne år. Og en stor tak til alle medlemmerne for opbakningen. Uden jer var der ikke meget ved det.