"SKOVKLOSTER" en Næstved øl nu på gaden

Slotsbryggeriet Føniks og Danske Ølentusiaster lokalafdeling Næstved, har sammen brygget en jubilæumsøl SKOVKLOSTER.

Det er en mørkgylden pilsner på 6,2 % og meget lidt bitterhed, så alle kan være med til at fejre byjubilæet. Den er bygget på hele tre typer malt, så der er masser af god smag!

I anledning af by jubilæet deler vi smagsprøver ud

  • lørdag d. 12 på hjultorvet og igen
  • tirsdag d. 15 på Bredstrædeparkeringen til aften koncerten.
  • OG igen på Axeltorv v/Dibabank lørdag den 19. juni 2010 i tidsrummet 10:00 til 14:00

SKOVKLOSTER vil sammen med BORGMESTERENS 875’er, som også er brygget i anledning af byjubilæet, være at finde fra d. 12 i Super Best, Kvickly, Super Brugsen eller spørg ved dit lokale ølindkøbssted.


Ølentusiasterne har fra starten haft et mål med foreningen, at danskerne skulle have et større og bredere udvalg af godt øl. Dette må man nu sige at foreningen har nået. For 11 år siden var der 19 bryggerier i Danmark. I dag med alle mikrobryggerierne, er der over 100 som brygger det gode øl.


Næstved lokalafdeling har i tæt samarbejde med Slotsbryggeriet Fønix på Gavnø, i forbindelse med byjubilæet valgt at sætte 2 bryg over. Den ene i samarbejde med borgmester Henning Jensen, som kom og rørte i masken og tilsatte blandt andet humle, så den er på ikke mindre end 8,75%.

Den anden øl, Skovkloster er med inspiration fra Næstveds gamle bryghuse og med det ældste navn på Herlufsholm,  Skovkloster, hvor munkene havde styr på hvad der er godt for helbredet – et godt glas øl.

Med venlig hilsen

Jan Vang-Ahlgren
Danske Ølentusiaster
Lokalformand Næstved
Mobil. 2374 2469

/17-6-2010