NYHEDSBREV FRA DØE NÆSTVED NOVEMBER 2011

Som jeg har skrevet til håndbryggerne håber jeg, at de har fået øllet hældt på flasker, for på medlemsmødet torsdag den 24. november på Hotel Kirstine kl.19.00 – 22.00, skal vi smage på det til vores

julebryg konkurrence. Brændt juletræ.

Peter Birck vil stå for afvikling af konkurrencen.
Efter konkurrencen har Herman Olsen udvalgt nogle juleøl fra ind- og udland.
Husk smageglas.

Hvis du spiser med fra kl. 18.00 er du med til at betale huslejen for kælderen. Hvis mindst 10 spiser med har vi den gratis.
Medspisende betaler 70 kr. for smagningen øvrige medlemmer 90 kr.
Hovedretten til månedens menu er: Stegt fasanbryst fra Gavnø Slots Jorder. Hertil portvinssyltet blommer, pommes rosilees & vildtflødesauce + en Føniks øl til 193,00 kr.
Tilmelding til spisning senest mandag den 21. november til: Poul-Erik Jensen
poul.erik.jensen@remove-this.ale.dk Tlf.:  2243 2123.

Julefrokost:

Holder vi i år den 10. december kl. 18.00 – 23.55.
Jørgen Andersen Grimstrupvej 88,1 lægger hus til.

Maden vil være det store julebord med hvad dertil hører.

For at deltage i julefrokosten skal man, medbringe nissehue, en pakke til en værdi af 20 kr. samt 3-4 forskellige juleøl. Evt. snaps skal man også medbringe.

Da der kun er plads til 24 deltagere, er tilmelding efter først til mølle. Returner denne mail og når jeg har bekræftet, så skal du inden og senest den 24/11 indbetale 150 kr. på konto 0612-6120243320 (husk navn og medlemsnummer) eller betale kontant til undertegnede d. 24/11 til mødet.

Ekstra Bladets julebryg festival:
Fredag den 11. og lørdag den 12. november vil Ekstra Bladets julebryg festival løbe af stablen i Pressen i Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.
Samtidig vil avisen kåre “Årets Julebryg 2011”. Alle deltagende bryggerier kan deltage med en eller flere julebryg i dysten om at blive ”Årets Julebryg 2011”. Det bliver både gæsterne og et ekspertpanel der afgør, hvilken julebryg der kommer til at løbe med titlen i år.
Gå ind på følgende hjemmeside for tid og billetter www.ekstrabladetshop.dk

Jeg runder af med et par remindere.

Carsten Berthelsen: Kommer den 29. november kl. 19.00  i Cafe Sydpolen, er beliggende i kælderen på Sydbyskolen.
Carsten vil holde foredrag om Juleøl - skik – bryg.
Billetpris 100 kr.

Kl. 15.00 vil Carsten holde foredrag med titlen Det gamle guld. Det handler om gamle danske film.
Billetpris til dette foredrag er 50 kr.

Hvis du køber billet til begge foredrag er prisen i alt 125 kr.

Billetter kan købes i forsalg i Sydpolen Parkvej 109.

Øl-rejse til Bamberg: Det tyske ølmekka

Gert Toftlund, medlem af Lokalafdeling Haslev, har sat sig i spidsen for at arrangere en øl-rejse til Bamberg – Bryggeriernes hovedstad i Tyskland – i samarbejde med Ørslev Rejser.

Inden for en radius af 50-60 km fra Bamberg findes der ca. 100 bryggerier. Et af verdens mest tætbebryggede områder. Selve Bamberg by har 9 bryggerier til ca. 70.000 indbyggere, og byen er samtidig et center for malterier. Derudover er Bamberg en meget charmerende og velholdt by (har kun fået få skrammer i de mange krige) med mange gamle og flotte bygninger i romansk, gotisk og barok stil. Det barokke kloster - grundlagt af benediktinerrmunke i år 1015 på en bakke med udsigt over byen og floden Regnitz - og katedralen med de fire tårne er byens vartegn. Klosterets nu nedlagte bryggeri er indrettet til et stort, flot og interessant museum for ølbrygning.
Der er afrejse torsdag d. 3. maj (fredag d. 4. maj er store bededag) og vi kommer hjem igen Søndag d. 6. maj.

Her udvalgte højdepunkter fra programmet:
Byrundtur i Bamberg med tysktalende guide med efterfølgende kort ølsmagning.
Besøg på Bryggerimuseet.
Schlenkerla Oplevelsesmenu med Røgøl, mad og øl-fortællinger
Brauereiwallfahrt med besøg på Brauereigasthof ”Drei Kronen”.
Prisen er kr. 3.595,- pr. person i dobbeltværelse, og bemærk, at denne pris ud over transport og hotel også er inkl. adgangsbilletter, ølsmagninger og de fleste måltider på hele turen (Tillæg for enkeltværelse kr. 695,-).
Sidste frist for tilmelding er 10. december. Tilmelding og evt. spørgsmål sendes direkte til Gert Toftlund på mail gert@remove-this.toftlund.org eller tlf. 2548 1775.
Gå ikke glip af denne enestående chance for en særdeles hyggelig og velsmagende øloplevelse!

Hvis du er interesseret i ture og rejser kan jeg anbefale at gå ind på de andre lokalafdelingers hjemmesider. Du kan som medlem deltage i alle landets lokalafdelingers arrangementer. Bl.a. Esbjerg har planlagt flere ture udenlands.

Det var så hvad jeg havde valgt at skrive i denne måned.

Højt skum
- og glædelig jul og godt nytår
Finn-Peter Andersen
Lokalformand Næstved

 

Årets ølnyhed

Som I måske allerede har læst, har landsbestyrelsen besluttet at ændre i formen for Årets Ølnyhed og Årets Bryggeri.

Vi kan berolige jer med at selvfølgelig bliver Årets Ølnyhed 2011 afholdt, men der sker en del ændringer.

Fra i år bliver afstemningen opdelt i to kategorier. En kategori for øl til og med 5,99% og en for øl fra 6,0% og op.

Selve afstemningen vil foregå som den plejer. Danske Ølentusiasters medlemmer skal afgive deres stemmer på ale.dk, men til dette års afstemning, har hvert medlem to stemmer – en stemme til hver kategori.

I finalen vil der være 5 øl fra hver kategori. Finalen er også opdelt i to kategorier, og medlemmerne har en stemme til hver kategori. Der vil naturligvis blive kåret en vinder fra hver kategori. De to vindere vil være ligeværdige.

I løbet af december får bryggerierne en liste over de øl der er registreret som nyheder fra deres bryggeri i 2011. herefter får de mulighed for at rette eventuelle fejl og sende besked til Danske Ølentusiaster.

Fremover vil vinderen af titlen Årets Bryggeri først blive offentliggjort på Ølfestivalen i maj. Vi har endnu ikke afklaret alle detaljerne, om hvordan Årets Bryggeri bliver kåret, men det er vores intention at kunne melde ud om dette inden nytår.

Mange lokalafdelinger har allerede flere gange afholdt ”finale-smagning” i løbet af februar. Fra landsbestyrelsen vil vi opfordre til at den tradition fortsætter, da det giver flere af vores medlemmerne mulighed for at smage de øl der er kommet i finalen. Vi ved at det kan være et stort arbejde at samle finaleøllene, men vi ved også, at finalesmagningen typisk trækker mange medlemmer til. Tak for den indsats I allerede har ydet i den forbindelse, vi håber I vil føre traditionen videre.

Højt skum
Kjeld V. Lauritsen
Medlemskoordinator
Danske Ølentusiaster,
Landsbestyrelsen