Lokalafdeling Næstved : Nyhedsbrev #4, april

Dette nyhedsbrev handler bl.a. om

 • Siden sidst
 • Månedens smagning
 • Lokal webredaktør
 • Næstved øldag/ølfestival
 • Frivillige til DØE Ølfestival

Bedre sent end aldrig må snart være mit nye motto.

Prøver at få nyhedsbrevet til at hænge sammen med tilmelding til næste smagning, men det er ikke altid at de ønskede informationer tilgår til ønsket tid og så går der lidt ekstra tid med rykkere osv.

Måske det bliver ændret til at vi udsender et nyhedsbrev og så en infomail om at der er åbnet for tilmelding. Vi får se hvad vi ender ud med.

Siden sidst

Generalforsamlingen blev vel overstået. 6 medlemmer havde booket plads på bussen og vi havde en god tur derover og hjem igen. Selve generalforsamlingen er som mange andre, end masse snak som for de flestes vedkommende ikke er så interessante. Men så kan man heldigvis dyrke en af foreningens andre agendaer, nemlig at styrke det gode sammenhold og relationer på tværs af lokalafdelinger. Så der blev smagt på lidt øl og talt om alt muligt. Et par store ændringer blev dog annonceret, hvoraf den ene var kendt i forvejen. Der skulle vælges ny formand og bestyrelsen havde indstillet Klaus Rehkopff fra Odense som enstemmigt blev vedtaget da der ikke var andre kandidater. Forhåbentlig er det ikke den eneste grund til at Klaus blev valgt, og han gav i sin præsentation også bevis for at han har ordet i sin magt. Vi håber at han også kan føre nogle af sine visioner ud i livet.

Derudover var der mest debat om 2 ting. Skift af logo og pris på medlemskab.

Logoet som vi kender bliver skiftet ud til et mere designmæssigt brugbart logo. Vi kender det dog godt fra jubilæumsåret, så helt ukendt er det dog ikke. Der var selvfølgelig en del debat om man ødelagde noget af vores DNA ved at skifte noget af det mest genkendelige ud og hvilke udfordringer det ellers kunne give. Men beslutningen var truffet og jeg vil lade det være op til det enkelte medlem om man er for eller i mod. Men det er det vi kører videre med.

Hvad skal det koste at være medlem? Det er altid et godt emne at bringe op, for det skaber noget debat. Men faktum er at der er kommet et ungdomsmedlemskab som gerne skulle være med til at kapre nogle yngre medlemmer. Man kan nu få rabat ved at være medlem mellem 18 og til den dag man fylder 26. 

Der var ønske om at der så også skulle være et medlemskab med rabat for pensionister, men der må vi nok erkende at så skal kontingentet sættes op for andre for at kunne holde budgettet. Der er simpelthen for mange ældre medlemmer til at det kan lade sig gøre. 

Men det gælder selvfølgelig om at få yngre medlemmer ind, så ud og fang nogle yngre mennesker og fortæl om vores gode forening og ikke mindst vores gode lokalafdeling. 

Vi havde i marts en god smagning med Jesper og Anita omhandlende polsk øl. Jeg tror at mange blev overrasket over en del af det øl vi blev præsenteret for og samtidig hvor mange gode historier og oplevelser de kunne fortælle om. Det gør det selvfølgelig nemmere at Anita kommer fra Polen, men man skal stadig skabe kontakterne.

Månedens smagning ØPO!! Øl, Pølse og Ost
24 april 2019 - 18:00 til 22:00

UHA, noget nyt!

Det er i vores lokalafdeling en kendt skik at servere chips og saltstænger til vores smagninger. Dette vil denne måneds smagning gerne udfordre. Så ud med saltstænger og andet skrammel! 

Efter sigende er denne måneds ølsmagning ikke tidligere set i Næstved lokalafdeling. Derfor løfter vi kun sløret lidt for indholdet:

April måneds ølsmagning vil blive kombineret med tilbehør ud over det sædvanlige og vi lover, at dine smagsløg vil blive motioneret i kombinationen af blandt andet øl og flere slags oste. Hele smagningen er sammensat med henblik på at vise, at øl kan drikkes til mangt og meget. 

For at holde denne ølsmagning i den ånd den er tiltænkt, har vi set os nødsaget til, at indføre kontrol ved indgangen, hvor evt. indsmuglede saltstænger og chips vil blive konfiskeret og sendt direkte til Affald + (Gælder også peanuts) 

Hilsen os der er imod (på dagen) saltstænger og andet chips.

Højt skum og vel mødt.

Tilmelding foregår HER

Sidste tilmelding/afmelding er SØNDAG d 21 april kl 23.55.

Lokal webredaktør

Vi har i bestyrelsen talt om at vi gerne vil have frisket vores egen hjemmeside på ale.dk. Vi har jo fætter Lars som webredaktør og han gør et fantastisk stykke arbejde. Men han har jo også sin egen lokalafdeling at tage sig af. Der skal også lidt tid til at finde ud af hvad der skal ske med siden. Hvad skal skiftes, skal den ændres radikalt eller hvad skal der til. 

Så vi ønsker at få tilknyttet en lokalkendt som også kan være med til at skrive den gode historie og mere have fingeren på pulsen om hvad der sker lokalt. I bestyrelsen har vi aftalt med Lars at vi finder et tidspunkt, så nogle af os kan blive uddannet, så vi selv kan arbejde på siden, men vil du være med til at have indflydelse på hvad der skal ske, så giv dig til kende. 

Næstved ølfestival

Så er vi ved at nærme os med raske skridt.

Fredag d 26 april kl 1300 starter festivallen og varer til kl 2100. Det lader til at alt kører som det skal, men skulle du alligevel have lyst til at hjælpe med som frivillig ved vores egen stand med tombola, øl udskænkning og generel information om Danske ØlEntusiaster 1 time eller 2, så sig endelig til.

Vi kan også godt bruge et par stykker der kan være med til at sætte op fra kl 1000 og evt tage ned efter kl 2100.

Ølfestival 2019 - torsdag til lørdag 23/24/25-5-2019

Vi reklamerer gerne for årets største ølfestival på dansk grund igen

Kom med til årets største ølfest. Forsalget til Ølfestival 2019 er åbent. Og husk at billetterne er en fremragende gaveidé til en ven, en far eller mor eller bare til dig selv.

Køber du billet allerede nu, får du en række fordele. Bla. får du mulighed for at komme tidligere ind. Du sikrer dig dermed mod eventuel kø ved døren.

Medlemmer får desuden 5 gratis poletter pr. dag, ved fremvisning af medlemskort i medlemsservice (værdi 62,50 kroner).

Køb din Ølfestival 2019-billet HER

En anden måde at opleve festivalen på er at være frivillig.

Og hvad kræver det så:

 • Du er medlem af DØE
 • Du vælger mindst 2 vagter

Hvad får du så:

 • Adgang til festivalen i hele dens åbningstid.
 • Et måltid mad per vagt.
 • Poletter for de timer du er på vagt. Flere vagter = flere poletter
 • Sjove oplevelser, både blandt publikum, men også i crewområdet
 • Nye venner.

Altså der er ikke mange dårlige undskyldninger for ikke at komme og hjælpe til på denne dejlige festival.

Læs mere og tilmeld jer HER

 

Det var alt for denne gang. Håber vi ses til nogle gode arrangementer

Pbv.

Søren

/Udsendt 17-4-2019