Lokalafdeling Næstved : Nyhedsbrev #5, maj

  • Medlemsmøde i maj
  • Smagning i april
  • Næstved ølfestival
  • DØE ølfestival
  • Det er snart sommer
  • Håndbryggere skal i gang nu!
  • Mangler der noget??

Medlemsmøde i maj

Her har vi været så heldige at få et par erfarne medlemmer på banen. Jan og Jette har været en tur i Tyskland og taget en flok øl med hjem fra Rügener Insel Brauerei.

De fik overtalt junior til at komme og holde øje med deres hunde, så der var mere plads til øl. Men derfor er det alligevel begrænset hvor meget der kan være, så vi bliver nødt til at sætte en deltager begrænsning på 42 personer. Så skynd dig ind og book din plads på Maj smagning 2019.

Hvis man er til god klassisk tysk mad, så serveres der schweinshaxe mit dem ganzen mulivitte kl 1800.

  • Tilmelding - HER

Smagning i april

Aprilsmagningen som Louise og Martin Bo stod for, gik rigtig godt. Desværre var vi lidt få medlemmer til smagning med tilhørende ost, pølse, brød og chokolade, men konceptet var rigtig godt og kan godt gentages. Om det var fordi vores lokale ølfestival kom et par dage senere, at vi ”kun” var 20 til smagning, skal jeg være usagt, men det var da en mulighed. Martin, godt hjulpet af Uno, fortalte lystigt om de forskellige øl og prøvede efter bedste evne at svare folk på de spørgsmål der poppede op. Louise vimsede rundt og serverede godter til de forskellige øl, men en lille historie om hvorfor det lige var den pølse eller ost vi skulle smage nu. Læs evt mere på vores hjemmeside her. Der kan du også læse om de tidligere arrangementer og hvad der er lagt i kalenderen.

Næstved ølfestival

Lad mig starte med at sige at det var en bragende succes. Over 1800 gæster besøgte festivalen, men vi var nok også heldige med vejret. Der blev mange gange i ugens løb kigget på diverse vejr-apps, for at se om vejret nu holdt. Vi var heldigvis inde i en god stime, så vi havde solskin og +20 grader det meste af dagen. Vi havde vores egen bod med vores flotte tombola med en masse gode præmier som udstillerne og Cityforeningens medlemmer havde sponsoreret præmier til. Per, Jørgen, Vinni, Jan og Jette fordelte smukt dagens opgaver mellem sig og sørgede for at skaffe 5 nye medlemmer og fortælle hvorfor det er sjovt og spændende at være medlem. Claus og Bent stod for vores håndbryggerstand og der var rigtig mange henne og spørge ind til processen og smage på noget af det håndbryggede øl som vi havde på haner og flasker. Søren Kjær og Martin Bo havde arrangeret en fin ølsmagning, hvor de 50 der havde købt billet fik en fin introduktion til vores verden af smage, farver, oprindelse og krydret med gode historier.

Samlet set var det en succes som vi har lært en masse af. Jeg vil ikke sige at vi lavede nogle fejl, men vi har fået en masse erfaringer med hjem som vi kan bruge næste år, for festivalen kommer igen næste år, sidste fredag i april.

DØE festival

Så er det også tid til landsforeningens store festival. Jeg vil bare lige nævne den endnu en gang, for jeg har nævnt den hver gang siden nytår. Jeg glæder mig til at vi ses derinde. Nogle tager en frivillig tjans og bruger et par timer og smager efterfølgende på det gode øl man har gået og udvalgt sig. Andre tager en dag hvor man i fred og ro kan snakke, finde noget øl og smage på og finde endnu mere øl. Hver sin lyst og tilgang til det. Men jeg ønsker jer alle en god festival og fortæl gerne om jeres gode oplevelser. Aftal evt at tage toget i samlet flok via facebook eller på anden vis.

Det er snart sommer

For at få det hele til at hænge sammen, så prøver vi at flytte lidt på et par datoer. Der bliver ikke noget medlemsmøde i juni, men vi flytter det ind i starten af juli. Det bliver mere et grill og hygge arrangement, men vi skal lige have lavet lidt mere planlægning og evt nogle aftaler der skal i hus. For at få datoerne i august og september til at gå op, bliver de også flyttet lidt. Men der kommer selvfølgelig en mail om dette.

Håndbryggere skal i gang nu!!

En ting vi dog ved, er at vi har tradition for at hylde og smage på vores håndbryggeres øl, til årsmødet i september. Så for at varsle jer så er det nu du skal i gang med at tænker tankerne på hvordan du får lavet en vinderøl. Jesper vandt sidste år med en dejlig milk stout, men vi håber da at han kan blive udfordret igen i år. Giv meget gerne en melding, snarest, om du vil deltage.

Mangler der noget?

I forbindelse med vores sidste bestyrelsesmøde og de input vi har fået fra nogle medlemmer, er vi i dialog med Humlebar om vi kan få lov at komme derop om torsdagen, i stedet for som nu onsdag. Det er nu nemmere at overleve en fredag og være lidt træt, end at det er midt på ugen. Nu har vi prøvet onsdag, men nu prøver vi at komme tilbage til torsdag. Det kan da godt være at vi tager en onsdag i brug i ny og næ, men det er nemmest når man ved at det er en fast dag i måneden man skal afsætte.

Har du en ide til en smagning eller selv vil stå for den, evt sammen med et par andre, så sig endelig til. Når det er de samme folk der fra gang til gang sammensætter smagningen, så bliver det ofte også lidt efter deres stil. Så kom ud af busken med dine ideer, og der er næsten garanti for at du kan begynde at planlægge det. Det kunne også være ønsket om at få et bryggeri på besøg, eller at tage ud og besøge et bryggeri. Erfaringen er at det er noget dyrere end når vi selv holder det, men kom med dine ideer og forslag, inden vi løber tør.

Så noter dine gode ideer, eller hvis du går og tænker på noget som kunne gøres anderledes, og send dem på mail, sms eller med en brevdue.

Med ønsket om en god sommer og smagen af en masse godt øl.

På bestyrelsens vegne

Søren

/Udsendt 12-5-2019