Nyhedsbrev #1 januar

Godt nytår til alle. Så er jul og nytår overstået og jeg håber at I alle har haft mulighed for at slappe af i et par dage i den periode som ellers kan være travl. Et nyt år er startet og vi må se om vi kan få lige så mange gode timer sammen i det nye år som i det gamle. Meget er som det plejer at være, men vi prøver at lægge lidt oveni, hvad angår arrangementer.

 

Månedssmagning

Denne måneds smagning er en gammel kending, nemlig Årets øl i lokalafdelingen. Torsdag d 30 januar får I på Humle mulighed for at gensmage de øl som I tidligere har valgt som vinderøl i løbet af 2019. Det bliver spændende at se om det holder stik og om det bliver et tæt opløb om titlen.

Tilmelding til spisning og smagning kan foregå via nemtilmeld HER. Menuen har jeg desværre ikke fået svar på endnu, men vi bliver ikke skuffet. Den skal nok blive opdateret på nemtilmeld. 130 kr, (betales til Humle i baren) og ølsmagning 100 kr. HUSK lotto hvor du kan vinde en gratis smagning.

Hvis du har problemer med at tilmelde dig, så skriv til formanden på soren.petersen@remove-this.ale.dk eller ring/sms på 2250 7065 senest søndag d 26 januar.

 

Nye medlemmer

Det ser ud til at vi har en stadig tilgang af nye medlemmer og det er vi bare rigtig glade for. Vi skal måske hellere sige tak til jer medlemmer, for det er vist jer der er vores oplysningsagenter og får talt med familie, venner, kolleger og mange andre og får dem overbevist om at det er sjovt at være med. %-delen af kvinder der melder sig ind er også stigende og det er rigtig positivt at vi kan holde skansen som en af de afdelinger med mange kvinder, omkring de 20%.

Vi har en udfordring med de lidt yngre medlemmer og det må vi arbejde med.

Til jer nye medlemmer vil jeg bare sige velkommen til og håber at vi snart ses til et arrangement i afdelingen. Skriv gerne til mig når du kommer til dit første arrangement, da vi måske så har lidt til dig.

I er altid velkomne til at skrive til mig eller lokalafdelingen. Gå evt ind på https://www.ale.dk/naestved/ og find kontaktoplysninger og læs mere om vores lokalafdeling.

Gå også ind på https://www.ale.dk/ og læs nyheder der. Vi prøver at oplyse om kommende arrangementer, men vi udsender kun en mail om måneden, så det er svært at få det hele med. 

 

Rabatsteder

Vi arbejder hele tiden på at se om vi kan lave aftaler med gode ølsteder. Siden https://www.ale.dk/naestved/indkoebssteder/ hhv https://www.ale.dk/naestved/udskaenkningssteder/er ikke helt opdateret, så den kigger vi på. Har du et forslag til et sted vi skal spørge, så send en mail eller sms. Husk at du også kan bruge dit medlemskort hvis du kommer til andre afdelingers område og finder et godt ølsted.

 

Kommende arrangementer

Februars møde er IKKE Årets ølnyhed, som det ellers plejer at være. I 20 år har Danske Ølentusiaster kåret de bedste nye danske øl ved en finalistsmagning i lokalafdelingerne i februar måned. Med over 1800 nye øl i 2018 er formålet med prisen opnået og det vil blive for uoverskueligt at udvælge 10 øl til denne smagning.

Så til februar skal vi finde på et andet arrangement og det ser vi stadig på. Vi har lavet en aftale med Det Fri Øl om at de komme forbi og fortælle om deres sammenslutning og hvad det er de arbejder for og imod. Om det bliver i februar eller marts, skal vi finde have forhandlet på plads.

Da vi nu har så mange kvinder i afdelingen, så har vi talt med nogle af dem om de vil afholde en smagning. Det har nogle af dem heldigvis sagt ja til, så det bliver forhåbentlig også til en smagning i foråret.

Vi arbejder sammen med Alexander om en bustur til det nordtyske område. Det bliver en 1-dagstur fra ca kl 0800-2200, med 3 smagninger og frokost og aftensmad + øl i bussen. Det kan vi gøre for 700 kr/person og den vi ikke ændre sig om vi er 20 eller 40. Udfordringen ligger i at det er så dyrt at få et busselskab til at fragte os rundt. Ved 20 personer, som er vores minimumsantal, vil det samlet koste 1500 kr/person og kun blive billigere ved flere tilmeldinger. Giv en forhåndstilmelding, ikke bindende, på https://alenaestved.nemtilmeld.dk/ inden udgangen af januar, og vi må se om det giver mening at arbejde videre med ideen.

Sidste fredag, d 24, i april er datoen for Næstved ØlFestival. Det er andet år vi afholder det i samarbejde med Humle og Cityforeningen. Vi ved allerede nu at vi kommer til at mangle frivillige til flere opgaver. Vi ser selvfølgelig gerne at vores medlemmer er friske på at give et par timer og der kommer et ekstra nyhedsbrev ud som kun omhandler dette.

Slut for denne gang og vel mødt til godt samvær og spændende øl.

Søren Petersen
Lokalafdelingsformand Næstved
Soren.petersen@ale.dk
+45 2250 7065

/Udsendt 12-1-2020