Nyhedsbrev #2 - maj 2021

Hej alle og god Pinse

Nej hvor er det lang tid siden jeg har skrevet ud. 2020 er for længst røget i skraldespanden og nu ser vi frem til at 2021 bliver meget bedre. Jeg ser meget frem til at kunne komme ud og spise, hygge og drikke en øl eller noget andet, sammen med andre mennesker. Det tror jeg også at I andre gør, så derfor fylder vi ikke en masse i kalenderen, som vi så fra en ende kan annullere igen.
Vi har alle en masse arrangementer som vi enten skal deltage i eller selv afholde, så jeg opfordrer til at holde øje med vores tilmeldingsside https://alenaestved.nemtilmeld.dk/ løbende.

Såfremt der bliver åbnet mere op, så håber vi snart at vi kan være tilbage som i de gode gamle dage, men lad os fortsætte med at tage det roligt.

Vil du med til smagning?

Endelig har vi mulighed og selvom det bliver med kort varsel, så håber vi på at du vil komme og smage med.

Det er stadig på Humle, men i starten af måneden og på en tirsdag. Torsdag er den bedste dag, men også for Humle, for der er musik og glade dage. Så denne gang bliver det tirsdag, for det passer også aftenens vært Jan Vang-Ahlgren bedst.

  • 1-6-2021 kl. 18 - 23.

Tilmelding til spisning og smagning kan foregå via nemtilmeld. https://alenaestved.nemtilmeld.dk 130 kr, (betales i baren) og ølsmagning 100 kr. HUSK lotto hvor du kan vinde en gratis smagning.

Hvis du har problemer med at tilmelde dig, så skriv til formanden på soren.petersen@remove-this.ale.dk eller ring/sms på 2250 7065

Til smagningen får vi endelig mulighed for at overrække diplomer til vinderne af håndbrygger konkurrencen som blev afholdt tilbage i september. Claus Lückingtog 2 af 3 kategorier og Bent Nørgaard den sidste, hvis nogle skulle have glemt det.

Kommende arrangementer

Da vi holder denne smagning så tidligt på måneden, så regner vi med at holde endnu en i juni. Udfordringen er stadig torsdag med musik og glade mennesker på Humle, men vi må se hvad medlemmerne siger eller har af gode forslag.

Generalforsamling 2021
DØE holder generalforsamling lørdag d. 12. juni 2021 på Dalum Landbrugsskole i Odense. Du kan stadig nå at komme med. Sidste tilmelding, hvis du vil garanteres en siddeplads og mad, er 25 maj.

Øllets dag lørdag d. 4 september
Igen i år holder vi det i Rådmandshaven sammen med Foreningernes Dag. Sidste år var det arrangement nedlukket og vi gik selv på gaderne med en lille bod og gav smagsprøver. Det kan være vi prøver det igen i år, men det kræver alt sammen at vi er flere om at trække læsset. Så hvis du vil afgive et par timer lørdag d. 4 september, så sig til så vi kan planlægge dagen bedst muligt. 

Årsmøde i lokalafdelingen

Umiddelbart tegner alt til at det bliver torsdag d. 30 september. Hvis ikke vi finder et sted der er markant bedre, så bliver det på Mona Lisa og der vil igen i år blive afholdt håndbrygger konkurrence.
Her er en opfordring fra Bent:

Kære Håndbryggere

Nu er det snart September, hvor vi holder vores årsmøde.
I den forbindelse vil jeg gerne vide hvilke øl i deltager med, type og alkohol %.
Vi opdeler i flere kategorier, alt efter hvad i har brygget, evt efter type eller alkohol %.
Alle typer er velkomne, så hvis i har experimenteret med alkoholfri øl eller “sur” øl, er det meget velkomment, så der bliver lidt variation i smagningen.
Der er sikkert kommet flere bryggere til siden sidst, så jeg kommer lige med de få regler der er.

Hver brygger stiller med 5 liter øl der afregnes med 40kr/liter.
Vinderen af hver kategori skal kunne stille med 5 liter til vores Januar smagning.

Det vil glæde mig hvis i tilmelder jer hurtigt, så jeg kan få lavet en opdeling i kategorier samt en smageliste.

Højt Skum.

bent.noergaard@ale.dk

Ølfestival 2021
Der bliver Ølfestival i år! Både vores egen lokale og DØE’s store.
Vores egen afholdes forventeligt i september måned. Aftalerne er ikke faldet helt på plads endnu, så mere præcis kan jeg ikke være.

Danske Ølentusiaster kommer til at afholde en to dages festival d. 22. – 23. oktober i Lokomotivværkstedet i København. Billetterne er frigivet og i år er det opdelt i 2 sessions 11-16 og 17.30 - 22.30. Ind og læs mere og køb en billet. Meld dig gerne som frivillig. Det er både sjovt og du kan komme gratis ind og får mad og drikke for et par timers arbejde.

Læse mere her

Husker du kult-smagning??
Nogle har deltaget, andre har ikke. Vi er blevet spurgt om det ikke snart er tid, men det har aldrig været lokalafdelingen der har været arrangør. Medlemmer af bestyrelsen har tidligere været med til at arrangere, men for at kunne invitere mere bredt, så er det ikke et DØE-arrangement hvor vi jo kun må være medlemmer der deltager.

Her en indbydelse fra Bent og Martin Bo

Kære alle

Vi vil gerne hjælpe med at arrangere en Kult Smagning Lørdag den 7. August, hvis der er stemning for det.
Derfor søger vi et par stykker, der vil være med til at arrangere.
Da det er længe siden at vi sidst har haft en Kult Smagning vil jeg lige fortælle lidt om hvordan en sådan kan  foregå.
En Kult består af 3 til 5 øl smagninger samme dag, fra formiddag til aften, med lidt snacks, quizzer, andre lege samt aftensmad, alt er øl baseret.
Hvis man deltager, deltager man også i oprydning etc.
Hvis du vil være med til at bestemme indhold af kult, så meld dig til Næstformanden bent.noergaard@ale.dk

Hvis du gerne vil deltage, er det samme mail, men skriv venligst om du vil arrangere eller bare deltage.

Svar venligst om I deltager eller ej inden Torsdag 10 juni.

Højt Skum.

Martin og Bent

Lokalet har Finn Peter allerede skaffet og booket, så det er bare med at tilmelde sig.


Juli og august er normalt lukket for smagninger grundet sommerferie. Men de seneste år har vi holdt en eller anden form for arrangement og mon ikke der dukker noget op igen i år.

 

Slut for denne gang og vel mødt til godt samvær og spændende øl.

 

Formanden

/23-5-2021