Nyhedsbrev juni 2021

Nu er sommeren allerede over os og da vi er kommet skævt i gang med smagninger, så når vi ikke flere normale smagninger på denne side af sommerferien, desværre.

Siden sidst

Det var rigtig rart at se jer alle igen til Belgiske Dråber. Som sædvanligt var Jan kampklar med en masse informationer, historier og anekdoter. Rigtig gode øl og en, for nogen, overraskende vinder.

Lørdag d. 12 juni var der DØE generalforsamling i Dalum. En dejlig dag hvor Bent og jeg genså venner, bekendte og mødte nye bekendtskaber. Nå ja, der var selvfølgelig også GF, hvor René fra Det Lille Bryggeri endelig fik overrakt diplomet for at blive Årets Bryghus 2020. Der var god debat/dialog omkring blandt andet Ølvalg 2020 og flere andre punkter. Gå ind på Ale.dk hvis du ønsker at læse referatet.

Vil du med til sommergrill?

Helt snydes for at mødes skal I dog ikke. Vi prøver at stable en lille sommer-hygge-fest på benene 3-7-2021 kl. 10-22.

Det indbefatter helt sikkert øl, men også grill, hygge og noget så ukendt som petanque. Så i år kan alle være med og man skal ikke tage stilling til om man kan cykle og derfor er der næsten ingen undskyldning for ikke at deltage et par timer.

Tilmelding foregår via nemtilmeld. https://alenaestved.nemtilmeld.dk
Hvis du har problemer med at tilmelde dig, så skriv til formanden på soren.petersen@remove-this.ale.dk eller ring/sms på 2250 7065

Kommende arrangementer

Her er listet de arrangementer som vi lige umiddelbart kender til, enten ved at vi selv arrangerer det eller fordi vi har fået en dato.

På vegne af Bent skal jeg opfordre jer til at give et tilsagn om man ønsker at deltage i en eventuel Kultsmagning, da der skal til at planlægges hvis det skal kunne lade sig gøre. Se opslaget længere nede.

Smagning med Årets Bryghus Det Lille Bryggeri

René kommer og laver en super ølsmagning og fortæller om sit dejlige øl. Vi har trukket den lang tid, men nu skal det være. Så se frem til noget dejligt øl og en brygger der brænder for sit håndværk.

DATOEN ER IKKE FASTLAGT ENDNU!

Øllets dag lørdag d. 4 september
Igen i år holder vi det i Rådmandshaven sammen med Foreningernes Dag. Sidste år var det arrangement nedlukket og vi gik selv på gaderne med en lille bod og gav smagsprøver. Det kan være vi prøver det igen i år, men det kræver alt sammen at vi er flere om at trække læsset. Så hvis du vil afgive et par timer lørdag d. 4 september, så sig til så vi kan planlægge dagen bedst muligt.

Årsmøde i lokalafdelingen

Umiddelbart tegner alt til at det bliver lørdag d. 25 september. Hvis ikke vi finder et sted der er markant bedre, så bliver det på Mona Lisa og der vil igen i år blive afholdt håndbrygger konkurrence.
Her er en opfordring fra Bent:

Kære Håndbryggere

Nu er det snart September, hvor vi holder vores årsmøde.
I den forbindelse vil jeg gerne vide hvilke øl i deltager med, type og alkohol %.
Vi opdeler i flere kategorier, alt efter hvad i har brygget, evt efter type eller alkohol %.
Alle typer er velkomne, så hvis i har experimenteret med alkoholfri øl eller “sur” øl, er det meget velkomment, så der bliver lidt variation i smagningen.
Der er sikkert kommet flere bryggere til siden sidst, så jeg kommer lige med de få regler der er.

Hver brygger stiller med 5 liter øl der afregnes med 40kr/liter.
Vinderen af hver kategori skal kunne stille med 5 liter til vores Januar smagning.

Det vil glæde mig hvis i tilmelder jer hurtigt, så jeg kan få lavet en opdeling i kategorier samt en smageliste.

Højt Skum.

bent.noergaard@ale.dk

Ølfestival 2021
Der bliver ølfestival i år! Både vores egen lokale og DØE’s store.
Vores egen afholdes forventeligt i september måned. Aftalerne er ikke faldet helt på plads endnu, så mere præcis kan jeg ikke være.

Danske Ølentusiaster kommer til at afholde en to dages festival d. 22. – 23. oktober i Lokomotivværkstedet i København. Billetterne er frigivet og i år er det opdelt i 2 sessions 11-16 og 17.30 - 22.30. Ind og læs mere og køb en billet. Meld dig gerne som frivillig. Det er både sjovt og du kan komme gratis ind og får mad og drikke for et par timers arbejde.

Læse mere her

Husker du kult-smagning??
Nogle har deltaget, andre har ikke. Vi er blevet spurgt om det ikke snart er tid, men det har aldrig været lokalafdelingen der har været arrangør. Medlemmer af bestyrelsen har tidligere været med til at arrangere, men for at kunne invitere mere bredt, så er det ikke et DØE-arrangement hvor vi jo kun må være medlemmer der deltager. 

Her en indbydelse fra Bent og Martin Bo

Kære alle

Vi vil gerne hjælpe med at arrangere en Kult Smagning Lørdag den 7. August, hvis der er stemning for det.
Derfor søger vi et par stykker, der vil være med til at arrangere.
Da det er længe siden at vi sidst har haft en Kult Smagning vil jeg lige fortælle lidt om hvordan en sådan kan  foregå.
En Kult består af 3 til 5 øl smagninger samme dag, fra formiddag til aften, med lidt snacks, quizzer, andre lege samt aftensmad, alt er øl baseret.
Hvis man deltager, deltager man også i oprydning etc.
Hvis du vil være med til at bestemme indhold af kult, så meld dig til Næstformanden bent.noergaard@remove-this.ale.dk

Hvis du gerne vil deltage, er det samme mail, men skriv venligst om du vil arrangere eller bare deltage.

Svar venligst om I deltager eller ej inden Torsdag 10 juni.

Højt Skum.

Martin og BentLokalet har Finn Peter allerede skaffet og booket, så det er bare med at tilmelde sig.


Slut for denne gang og vel mødt til godt samvær og spændende øl.

Formanden

/17-6-2021