Nyhedsbrev juli 2021

Jeg kan lige nå at udsende nyhedsbrev for juli inden vi ryger ind i august måned. Der har også været lidt stille, men jeg kan se at I har nydt en masse godt øl, enten hjemme eller på ferie.

Men nu er det tid til at mødes igen i fællesskabets navn.

Siden sidst

Vi holdt vores lille petanque arrangement sammen med 3 dygtige og rigtige rare instruktører fra petanque klubben. Vi var 13 der dukkede op og vi havde en fornøjelig dag. Der blev vist blændende teknik, lige-på-grisen kast, ude-i-hegnet og alt midt i mellem. Det vigtigste var at vi havde det sjovt og det havde vi. Efter grillmaden holdt Bent en fin smagning med danske øl fra Menu Østergade.

Smagning med Årets Bryghus Det Lille Bryggeri tirsdag d. 24 august

René kommer og laver en super ølsmagning og fortæller om sit dejlige øl. Vi har trukket den lang tid, men nu skal det være. Så se frem til noget dejligt øl og en brygger der brænder for sit håndværk.

Øllets dag lørdag d. 4 september

Igen i år holder vi det i Rådmandshaven sammen med Foreningernes Dag. Sidste år var det arrangement nedlukket og vi gik selv på gaderne med en lille bod og gav smagsprøver. Det kan være vi prøver det igen i år, men det kræver alt sammen at vi er flere om at trække læsset. Så hvis du vil afgive et par timer lørdag d. 4 september, så sig til så vi kan planlægge dagen bedst muligt.

Årsmøde i lokalafdelingen lørdag d. 25. september på Mona Lisa

Her er en opfordring fra Bent:

Kære Håndbryggere

Nu er det snart September, hvor vi holder vores årsmøde. I den forbindelse vil jeg gerne vide hvilke øl i deltager med, type og alkohol %. Vi opdeler i flere kategorier, alt efter hvad i har brygget, evt efter type eller alkohol %. Alle typer er velkomne, så hvis i har experimenteret med alkoholfri øl eller “sur” øl, er det meget velkomment, så der bliver lidt variation i smagningen. Der er sikkert kommet flere bryggere til siden sidst, så jeg kommer lige med de få regler der er.

Hver brygger stiller med 5 liter øl der afregnes med 40kr/liter. Vinderen af hver kategori skal kunne stille med 5 liter til vores Januar smagning. Det vil glæde mig hvis i tilmelder jer hurtigt, så jeg kan få lavet en opdeling i kategorier samt en smageliste.

Højt Skum.

bent.noergaard@remove-this.ale.dk

Ølfestival 2021
Der bliver ølfestival i år! Både vores egen lokale og DØE’s store.

Næstved Ølfestival afholdes fredag d. 24 september. Vi har også en stand på festivallen i år og ser frem til en god dag. Vi får brug for lidt frivillige, så tøv ikke med at række hånden i vejret. Skriv, ring eller tal med Søren eller Bent.

Danske Ølentusiaster kommer til at afholde en to dages festival d. 22. – 23. oktober i Lokomotivværkstedet i København. Billetterne er frigivet og i år er det opdelt i 2 sessions 11-16 og 17.30 - 22.30. Ind og læs mere og køb en billet. Meld dig gerne som frivillig. Det er både sjovt og du kan komme gratis ind og får mad og drikke for et par timers arbejde.

Læs mere HER

Svensk aften torsdag d. 28. oktober.

Til vores møde i Oktober skal vi smage øl fra broderlandet Sverige. Kan de lave øl der ?

Mange kender nok mest Svensk øl, som let drikkelig alkoholsvagt som f.eks Pripps blå lättöl.

Der er dog også mange små bryggerier, som laver spændende øl. Det er dem vi skal smage udsøgte øl fra.

Flere af øllene er højt ratede og i den dyre og sjældne ende, og det kan derfor være nødvendigt at rationere nogle til 5 cl. pr. person. Herman fra Fensmark har lovet at stå for smagningen denne aften.

  • 28. oktober 2021 kl. 18:00 til 23:00 - Humlebar

Gå ind på https://alenaestved.nemtilmeld.dk/ og tilmeld dig de enkelte arrangementer.

Slut for denne gang og vel mødt til godt samvær og spændende øl.

Formanden

/Udsendt 1-8-2021