Nyhedsbrev oktober 2021

Siden sidst

Fredag d. 24. september afholdte vi, i samarbejde med Humle og Cityforeningen, Næstved Ølfestival. Det blev igen en rigtig god dag/aften med et fornuftigt antal besøgende. Datoen er ikke helt fastlagt for den næste, men det bliver forventeligt i maj måned, hvilket passer os fint.

Dagen efter var der så årsmøde og 18 havde valgt at møde op. Dejligt, men der er plads til flere.
Grundet der ikke var lige så mange håndbryggere der havde brygget øl til os, så startede vi næsten som vi plejer til en almindelig smagning, nemlig kl. 1800 med mad.
Det korte referat fra årsmødet kommer her. Der er ikke referatpligt, så alle enkeltpunkter er ikke med:
Jeg fortalte kort om året der er gået og derefter gik vi til det spændende punkt; bestyrelsens sammensætning. Bestyrelsen genopstillede alle mand, på nær Uno som på forhånd havde meldt ud at han ikke kunne deltage fremover. Så der blev en plads ledig og den overtog Jørgen Johansen. Så her var der heller ikke så meget dramatik. Kassemester Michael oplyste at der stadig var penge i kassen, så vi har mulighed for at lave lidt hvis der var en der skulle have en god idé. Enkelte spørgsmål og kommentarer blev vendt og drejet og da kl var ca 1930, var vi klar til aftenens næste højdepunkt; håndbryggersmagning!

Vi fik smagt på 9 forskellige håndbryg. De kunne hver især noget og det er spændende at se og smage hvad den enkelte brygger har lagt vægt på i sit bryg. Det var også sjovt at se på de forskellige ansigtsudtryk som smagepanelet kunne fremkomme med. Vi er jo alle forskellige og har hver vores favoritter, så nogle øl blev der spurgt om der var mere af, mens andre stod halvfyldte. Men sådan er det.
Til sidst løb næstformand Bent med sejren. Stort tillykke med det.

Lørdag d. 4. oktober var vi så ude og samle skrald ind. Desværre var der ikke så stor opbakning fra medlemmerne til at hjælpe foreningen med at tjene lidt penge og der var også nogle der meldte fra pga sygdom. Andre havde på forhånd sagt at de ikke kunne den dag. Og sådan er det når det er frivilligt det hele. Men vi 4 der dukkede op havde en god dag og fik samlet lidt af hvert. Både en parabolantenne og diverse havestole med mere blev det til. Se evt billeder på (LINK) facebook eller på (LINK) ale.dk.

Ølfestival 2021

Danske Ølentusiaster kommer til at afholde en to dages festival d. 22. – 23. oktober i Lokomotivværkstedet i København. Billetterne er frigivet og i år er det opdelt i 2 sessions 11-16 og 17.30 - 22.30. Ind og læs mere og køb en billet. Meld dig gerne som frivillig. Det er både sjovt og du kan komme gratis ind og får mad og drikke for et par timers arbejde.

Læse mere her

Man er velkommen til at skrive på facebook hvornår man tager derind, så man evt kan følges ad og få en hyggelig tur ud af det.

Svensk aften torsdag d. 28. oktober.

Til vores møde i Oktober skal vi smage øl fra broderlandet Sverige. Kan de lave øl der ?

Mange kender nok mest Svensk øl, som let drikkelig alkoholsvagt som f.eks Pripps blå lättöl.

Der er dog også mange små bryggerier, som laver spændende øl. Det er dem vi skal smage udsøgte øl fra.

Flere af øllene er højt ratede og i den dyre og sjældne ende, og det kan derfor være nødvendigt at rationere nogle til 5 cl. pr. person. Herman fra Fensmark har lovet at stå for smagningen denne aften.

Novembersmagning er i støbeskeen, men du kan allerede tilmelde dig julefrokost.

Der er nu frigivet både julefrokoster og mere på https://alenaestved.nemtilmeld.dk/ . Så gå ind og se hvad der er, og tilmeld dig de enkelte arrangementer.

 

Slut for denne gang og vel mødt til godt samvær og spændende øl.

 

Formanden

/Udsendt 11-10-2021

 

Ølfestivalen

Skraldeindsamling

Klik på billeder for forstørrelse