Historien om lokalafdelingens samarb. vedr. Føniks

Indgangen til Slotsbryggeriet Føniks


Sidste torsdag i oktober 2006 havde vi besøg af John Zerrizlev som ville starte et bryggeri op i Næstved. Og da vi på det tidspunkt endnu ikke havde noget/nogle mikrobryggerier i vores område, var vi meget interesserede.

Vores nye lokale på Hotel Kirstine var fyldt til bristepunktet med interesserede gæster. John forslog navnet (Næstvedbryggeriet) Føniks, fordi det var Næstveds sidste lokale bryggeri ( lå på Indre Vordingborgvej og lukkede i 1956).

Han havde rigtig mange gode ideer og nogle gode øl med, som han selv havde brygget. Så efter en meget varm og underholdende aften, havde vi fundet navnet Føniks No. 1 til den bedste øl, samt en masse andre navne til de kommende øl.

Mange af os Ølentusiaster købte derfor anparter i Føniks, med håb om det bedste. Imidlertid var der tegningsperiode frem til nov. 2007, og noget af det øl som kom på markedet var ikke det bedste, og en enkel sending måtte trækkes tilbage!

Ligeledes var der problemer med informationen. For eksempel hed bryggeriet pludselig Slotsbryggeriet Føniks, var vi nu overtaget af baronen på Gavnø??? 

Mange andre spørgsmål opstod, så derfor var der mange streger og spørgsmål på papirerne til generalforsamlingen der blev afholdt 29/5 2008 - læs referatet her