12 bryggerier samles om Danmarks største virtuelle ølsmagning - Danske Ølentusiaster

12 bryggerier samles om Danmarks største virtuelle ølsmagning

26.03.2020 16:05

Langfredag kan vi alle sætte os til rette foran skærmen og smage 12 øl i hinandens fravær

Hvad skal der egentlig til for, at vi fortsat kan bibeholde fællesskabet om det gode øl under coronakrisen? Når vi som øl-elskende folk bare gerne vil smage på noget spændende øl og måske endda lære lidt undervejs, kræver det faktisk ikke mere end en skærm – i hvert fald ikke ifølge Royal Unibrew’s specialølbryggeri Theodor Schiøtz Brewing Co. Og brewpubben Anarkist, der har samlet 12 bryggerier, der fredag d. 10. april kl. 13 vil afholde Danmarks største virtuelle ølsmagning.

Den virtuelle ølsmagning vil foregå live på Facebook, hvor de deltagende bryggerier vil kunne præsentere deres øl, og man har mulighed for at stille dem spørgsmål undervejs. Arrangementet forventes at tage ca. 3 – 4- timer, så vi har allerede nu sat en stort kryds ud for Langfredag eftermiddag.

Fra nu af og frem til d. 5. april kan man på craftmakerscollective.com bestille en kasse med øl, der er med i smagningen. Øllene leveres lige til døren og med i kassen følger en kort beskrivelse af, hvordan man deltager.

Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper.  

”Nedlukningerne i forbindelse med corona tager hårdt på branchen. Ikke mindst på alle mikrobryggerierne, der i høj grad er afhængige af salget på barerne. Vi vil gerne være med til at sikre, at danskerne også i fremtiden har meget spændende øl at vælge mellem. Det kræver, at vi samarbejder på tværs i branchen og tænker nyt,” siger Jesper Larsen, der er Nordic Marketing Manager for Craft Beer hos Royal Unibrew.

Intet kan erstatte det sociale afsavn vi lider under for øjeblikket, men spørger man Jesper Larsen vil fællesskabet alligevel være i højsædet under ølsmagning: ”Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord - en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte.”

Bryggerierne bag Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning er
Anarkist / Theodor Schiøtz Brewing Co
Amager Bryghus
Fanø Bryghus
Herslev Bryghus
Midtfyns Bryghus
Svaneke Bryghus
Svendborgsund Bryghus
The Man Behind
Thisted Bryghus
Ugly Duck Brewing Co
Ørbæk Bryggeri
Aarhus Bryghus

Fakta

  • Danmarks største ølsmagning i cyberspace er åben for alle.
  • Man kan købe en samlet ølkasse med alle 12 øl, der er med i smagningen, på craftmakerscollective.com.
  • Prisen er kr. 349 inkl. moms + fragt og kassen kan blive leveret lige til kundens dør.
  • Ølkasserne kan bestilles frem til søndag d. 5. april kl. 23.59.
  • Smagningen vil naturligvis også kunne streames efterfølgende, så man kan nyde de mange øl henover påskedagene, hvis man ikke har mulighed for at se med live om fredagen.
  • Har man ikke mod på at smage sig igennem 12 øl, er man også velkommen til gratis at se med på Danmarks Største Ølsmagning.
  • Ølsmagningen livestreames via facebook.com/anarkistodense.