Åben tørlagt, men åbner snart i Århus - Danske Ølentusiaster

Åben tørlagt, men åbner snart i Århus

20.08.2020 10:10

Så er der igen nyt fra Årets Danske Bryggeri. Åbningsfest 3. september.

I Jydske Vestkysten kunne man den 20. juli læse at ”krisen har styrket Årets Bryggeri: Vi er fuldstændig tørlagt efter genåbningen”. Samtidigt kunne man læse, at Åben er kommet fint igennem corona-krisen, og at de har været nødt til at få produceret øl på andre bryggerier for at kunne følge med, indtil bryggeriet selv får udvidet kapaciteten.


ØLentusiasteN spurgte derfor ejer Philip Hulgaard om, hvad der var op og ned:
– Coronaen var hårdt, men vi fik det bedste ud af en dårlig situation. Med baren i Roskilde og København samt Aarhus, som åbner første uge af september 2020 (åbningsfest over tre dage den 3., 4. og 5. septemer) er der tryk på. Vi samarbejder med To Øl i Svinninge. Vi har fået brygget to nye IPA’er, 140 hl i alt der. De er gode til IPA’er og kan producere tilstrækkelige mængder, og derfor valgte vi at arbejde med dem. De to øl Helios og Sonne kommer på fad midt i august, fortæller Philip, der fortsætter:
– Vores kerneprodukter Bryg 61 og Stolen Fruit Red Berries producerer vi fortsat på bryggeriet i Kolding. Dem vil vi altid lave selv. Vi har fået to nye 26 hl tanke ind i slutningen af juni, så jeg forventer at vi fremadrettet kan klare det meste i Kolding (også fordi Kødbyen lukker ned for i år den 30. august), men det kommer selvfølgelig an på, hvordan efteråret ser ud.


På baren i Rosengade 28 i Aarhus vil Åben have 24 haner med øl fra venner i ind- og udland såvel som vin, kombucha, cider mv. ⁠⁠

Læs mere om Åben i Kødbyen i København i ØLentusiasteN nr. 117.