Årets danske Bryggeri er ÅBEN - Danske Ølentusiaster

Årets danske Bryggeri er ÅBEN

05.12.2019 20:05

Bryggeriet blev grundlagt på Philip Hulgårds mors gård lidt uden for Kolding i 2017. I det nye år åbner bryggeriet en bar i Aarhus, og senest har det overtaget Gustav Wieds Øl & Vinstue i Roskilde.

Bryggeriet Åben er Årets danske Bryggeri 2019. Bryggeriet fik hver femte stemme ved afstemningen blandt Danske Ølentusiasters medlemmer.

- Det er surrealistisk at stå her, hvor vi ikke meget mere end to år siden åbnede dørene til bryggeriet. Dengang som en hobby med ambitioner, hvor vi famlede i blinde, til vi i dag bliver Årets Danske Bryggeri. Jeg er pavestolt. Af hjertet tak til alle, som har støttet os og drukket vores øl, siger Philip Hulgaard, grundlægger af Åben.

Åben er en af landets yngste bryggerier. Det blev grundlagt i 2017 af Philip Hulgaard og barndomsvennen Johannes Karstoft, der landmand og dyrker malten, som bruges i kedlerne på bryggeriet.

- Philip er en ung brygger, og Åben er et nyt, dansk bryggeri. Det er herligt at se, hvordan bryggeriet allerede efter to-tre år i branchen har sat sit præg på det danske ølmarked. Hædren fra Danske Ølentusiasters medlemmer er fuld fortjent, siger Klaus Rehkopff, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Bryggeriet ligger i en længe på Philips fødegård lidt uden for Kolding. Her brygger Philip en lang række øl; blandt andre signaturøllen “Bryg 61”. “Bryg 61” har taget navn efter de antal forsøg, det tog at udvikle den.

Philip har fokus på de velhumlede øl, men har også brygget både sorte og sure øl. Derudover brygger Åben også såkaldte collabs, samarbejdsbryg, med blandt andre polske Browar Golem og Årets danske Bryggeri 2018, Amager Bryghus.

Årets danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters 8.700 medlemmer. 998 medlemmer stemte ved årets afstemning.

Blandt de afgivne stemmer blev der trukket lod. 

1. PRÆMIE: Hotelophold i København, to fribilletter og 20 poletter til Ølfestival 2020
Medlem nr. 25871 Jan Axelsen, Aalborg

2. PRÆMIE: To fribilletter og 20 poletter til Ølfestival 2020 
Medlem nr. 6159 Bjarne Nautrup, Lunderskov

3. PRÆMIE: Ølbog-pakke med tre bøger om blandt andet øl og mad
Medlem nr. 32404 John Jensen, Helsingør