Årets danske Ølnyhed - Danske Ølentusiaster

Årets danske Ølnyhed

28.06.2019 09:09

Midtfyns Bryghus' “Imperial Stout” blev i 2007 kårets som Årets danske Ølnyhed. Det år kom der 556 nye, danske øl på markedet. I 2018 kom der over 1.800 nye, danske øl på markedet.

Danske Ølentusiaster har i 20 år kåret de bedste nye, danske øl. I 2018 sendte de danske bryggerier over 1.800 nye på markedet, og formålet med prisen er dermed opnået. Prisen uddeles derfor ikke længere.

- Danskerne elsker at prøve nye øl, og bryggerne knokler hver dag for at tæmme deres nysgerrighed ud i øllets verden. Med over 1.800 nye, danske øl om året har vi opnået det, vi ville med prisen. Nemlig at få et alsidigt og mangfoldigt ølmarked, siger Klaus Rehkopff, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Prisen Årets Danske Ølnyhed blev indstiftet året efter grundlæggelsen i 1998 og var en motiverende faktor for de danske bryggere. 

Første vinder i 1999 var “Royal All Malt” fra aarhusianske Ceres. Det år kom der 17 nye, danske øl på markedet. 

Siden har blandt andre “Brøckhouse IPA”, “Foxy Brown” fra Ugly Duck Brewing Co., Carlsbergs “Semper Ardens Christmas Ale”, “Imperial Stout” fra Midtfyns Bryghus og senest “Black Nordic Skies” fra Amager Bryghus modtaget prisen.

Danske Ølentusiaster blev grundlagt i 1998, hvor der kun var 13 bryggerier. På det tidspunkt var antallet af nye, danske øl lavt. Siden har over 200 danske bryggerier spredt sig ud over det danske land, og i 2018 sendte de over 1.800 nye øl på markedet. På ti år har de danske bryggerier udviklet over 10.000 nye øl.

- De danske bryggerier er innovative og nyskabende, og det vil de også være i fremtiden. Det er jeg ikke i tvivl om. Vi vil de næste mange år se mange flere nye og spændende øl, der kan fornøje, udfordre og samle det danske ølfolk om de gode øl, siger Klaus Rehkopff.

Beslutningen om at nedlægge prisen Årets danske Ølnyhed blev taget på Danske Ølentusiasters regionsrådsmøde i juni. Danske Ølentusiasters mange lokalafdelinger vil fremover formentlig stadig mødes til deres egen kåring én gang om året.