AB InBev har købt resten af RateBeer - Danske Ølentusiaster

AB InBev har købt resten af RateBeer

04.02.2019 20:54

Budweiser er en del af AB InBevs lange brands, der dækker det meste af kloden. AB InBev sidder på én tredjedel af verdensmarkedet for øl.

Datterselskabet ZX Ventures købte i 2017 sig en del af ølratingsiden RateBeer. Nu har koncernen overtaget resten.

AB InBev er verdens største bryggerikoncern og sidder på én tredjedel af verdensmarkedet. Nu sidder koncernen også på magten på RateBeer. Det skriver Joseph Tucker, nu tidligere indehaver af RateBeer, i en blogpost på siden.  

Første delkøb af RateBeer sket i 2016 gennem selskabet ZX Ventures, som AB InBev ejer. I første omgang var der ikke mange, der vidste, at verdens største ratingside nu var en del af verdens største bryggerikoncern. 

Indtil det i 2017 blev kendt, at ZX Ventures var AB InBev i forklædning. 

Joseph Tucker, RateBeer og AB InBev fik kritik af, at siden ikke længere kunne være upartisk og uafhængig. En kritik, der kun er steget i takt med, at brugerne oplever, at AB InBev-ejede bryggerier generelt rates højt på RateBeer. 

En række bryggerier har siden AB InBevs indtog bedt Ratebeer om at blive fjernet fra siden, mens der generel er skabt tvivl om troværdigheden af brugernes ratings.

RateBeer blev grundlagt af Bill Buchanan i 2000. Til at begynde med var siden et forum for ølnydere. I juni 2001 blev Joseph Tucker en del af siden, og han overtog sidenhen ejerskabet. Over de seneste 15 år har RateBeer sig til at være den mest indflydelsesrige side for øl.

BeerAdvocat og Untappd har siden AB InBevs indtog på RateBeer overtaget rollerne som uafhængige ratingsider for øl. 

Joseph Tucker fortsætter i RateBeer-organisationen som global community manager. Salgsprisen er ikke oplyst.