Alefarm er nomineret til Årets Danske Bryggeri - Danske Ølentusiaster

Alefarm er nomineret til Årets Danske Bryggeri

05.11.2021 15:08

Lokalafdeling Vejle indstiller Alefarm og deres kreative tænkning

Lokalafdeling Vejle har indstillet det sjællandske bryggeri Alefarm med denne fine indstilling:
“Alefarm Brewing startede i 2015 i St. Salby i udkanten af Køge af ægteparret Kasper Tidemann og Britt van Slyck.

Her bryggede de nogle af de første spontantgærede øl, der bragte liv til bryggeriet og etablerede dem på ølscenen.

I 2018 fik Alefarm vokseværk og flyttede til Greve, hvor der blev mulighed for at brygge flere specialøl. Alle Alefarm Brewings øl er kendetegnet ved farverige og meget kreative etiketter. Bryggeriet er især kendt for deres syrlige øl, hvor der bliver eksperimenteret med forskellige frugtvarianter.

Derudover har de fokus på moderne fortolkninger af populære stilarter inden for øl, herunder blandt andet IPA og DIPA, samt smagfulde og indbydende sæsonøl, som ofte er brygget med brug af lokale ingredienser.
Her skal også nævnes en bred vifte af unikke, smagsfulde Farmhouse Ales og fyldige stouts.

De producerer unikke øl af høj kvalitet til forbrugere og distributører på verdensplan. Hos Alefarm Brewing peger de selv på Frankrig, Holland, Spanien og England som steder, hvor deres brand er hypet.

På et tidspunkt var det hele 95% af produktionen, der røg direkte over landets grænser.
Under coronaudbruddet har det dog ændret sig, da mange beværtninger lukkede ned. Her kom lokalsamfundet Alefarm Brewing til undsætning, som bestilte øl i stor stil og benyttede sig flittigt af bryggeriets tilbud inden for take-away til at bestille og afhente deres specialøl på matriklen.

Hos Alefarm er der altid fokus på at udforske og tænke kreativt, og det skaber øloplevelser af høj kvalitet, hvorfor vi mener, at de har gjort sig fortjent til prisen. Selskabet er desuden det første mikrobryggeri, der er blevet børsnoteret i Danmark siden GourmetBryggeriets notering på Nasdaq First North i 2006.”

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.