Amager Bryghus er Årets danske Bryggeri 2018 - Danske Ølentusiaster

Amager Bryghus er Årets danske Bryggeri 2018

08.12.2018 12:10

Morten Lundsbak og Jacob Storm har siden 2007 været innovative bryggere og har udfordret de klassiske øldyder. Bryghuset modtager prisen Årets danske Bryggeri 2018. I maj fik grundlæggerne Den Danske Ølpris 2018.

Amager Bryghus er Årets Danske Bryggeri 2018. Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden. Bryghusets lokale forankring, kvalitetsøl og innovative tilgang til øllet sikrer prisen.

- På Amager Bryghus tillader vi os at være stolte i dag. Stolte over, at de danske ølentusiaster belønner efterhånden mange års svedigt og støvet knokleri med denne fornemme pris. Og stolt over, at Danske Ølentusiaster i år har turdet træde ud af skyggerne og vove lidt andet og mere end at belønne mainstream, siger Morten Lundsbak, direktør på Amager Bryghus.

Amager Bryghus’ øl produceres udelukkende på Amager og er derfor så lokalt, som det kan være. Morten Lundsbak og Jacob Storm fik i begyndelsen sparring af Danske Ølentusiasters lokalafdeling Amagers medlemmer. Det var den opbakning, der gjorde, at de turde tage skridtet ind i den professionelle brygverden og grundlægge Amager Bryghus i 2007. 

- Morten Lundsbak og Jacob Storm er med til at udvikle brygkunsten og er med til at udbrede det gode ølbudskab. Det er netop to hjørnesten i Danske Ølentusiasters arbejde. Derfor er jeg utrolig glad for at tildele prisen til netop Amager Bryghus, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Morten Lundsbak og Jacob Storm modtog på Danske Ølentusiasters Ølfestival i maj Den Danske Ølpris 2018 for at være en af grundstenene i ølrevolutionen. Årets danske Bryggeri 2018 understreger dermed Amager Bryghus’ betydning for det danske ølmarked. 

Årets danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters 8.700 medlemmer. 1.123 medlemmer stemte ved årets afstemning, hvilket er en stigning på 36 procent.

I løbet af næste uge bliver stemmetallene bag Årets danske Bryggeri offentliggjort i en række artikler. 

Årets Danske Bryggeri 2018

  • Tidligere var samtlige bryggerier med i afstemningen, men i år har Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger indstillet 22 danske bryggerier og bryghuse til prisen. Amager Bryghus blev indstillet af seks lokalafdelinger
  • 1.123 af foreningens medlemmer stemte på et af de 22 danske bryggerier, der var indstillet ved årets afstemning. 36 procent flere end ved 2017-afstemningen
  • Amager Bryghus fik 174 stemmer, hvilket svarer til 15,5 procent
  • Af de 174 stemmer var 24 lokale stemmer, mens resten kom fra hele landet

Læs mere om Årets danske Bryggeri her