BarleyWember - Danske Ølentusiaster

BarleyWember

31.10.2021 18:39

En Mundt-Nielsen barley wine.

Nyd barley wine i november

November har i en del år været brugt til at skabe opmærksomhed på mænds helbred gennem Movemberkampagnen. BarleyWember startede som en gimmick i 2019 af beerbloggers.dk, som en hyldest til barley wine i november.

Barley wine stammer helt tilbage fra Napoleonskrigene i 1700-tallet, hvor englænderne måtte finde et alternativ til vin, da man anså det for upatriotisk at drikke franske vine. Men i nyere tid er øltypen blevet redefineret i bl.a. USA og senest af mange danske mikrobryggerier. Kort sagt, det er en øl med dobbelt så meget af det hele, masser af malt, humle og alkohol – der som regel er på 8-12 procent. Med andre ord tunge og maltrige øl med stor frugtighed, som ofte kan blive bedre ved lagring.

I 2020 tog flere forhandlere og webshops ideen op og lavede Barley­Wem­ber-bundles. I 2021 er der flere danske bryghuse som er hoppet med på vognen og er begyndt at brygge barley wines til BarleyWember, fx Kasper Brew Co., Gamma Brewing, Fanø Bryghus, Bad Seed, Beard Brew og Bryg­BrygBryg.

Der er dem, der allerede har tyvstartet, bl.a. landsbestyrelsesmedlem Kasper Mundt-Nielsen, manden bag bloggen Bare God Smag.  Han har haft den ære og fornøjelse at være med til at brygge en barley wine på 9% hos Spybrew, kaldet ”Universal Ignorance”. Der er produceret to fustager udover flaskeøllene, den ene havnede på MBCC og den anden på SKAAL, hvor den blev sat på hanen i fredags.

Nyd en masse barleys wines i november inden du hopper på julebryggene i december, og vil du være med til fejringen af barley wine, så alle andre høre om det på Instagram og Facebook under hashtagget #BarleyWember.

Læs de mange anbefalinger af barley wines på beerbloggers.dk