Beard Brew er indstillet til Årets Danske Bryggeri af Lokalafdeling Randers - Danske Ølentusiaster

Beard Brew er indstillet til Årets Danske Bryggeri af Lokalafdeling Randers

04.11.2021 14:40

Skægget vokser jo stærkere øllet er på det jydske bryggeri Beard Brew, der er nomineret til Årets Bryggeri 2021

Beard Beer har eksisteret siden 2011, men blev først kommercielle i 2018. Inden da bryggede de på deres 250 liters bryganlæg, der igennem årene hyppigt er blevet brugt af etablerede bryggerier til at teste kommende bryg. Flere af øllene er i dag i sortimentet hos disse bryggerier.

Beard Brew der i dag er et kontraktbryggeri med egne unikke opskrifter, har Randers Bryghus samt Grauballe Bryghus til at stå for brygningen af deres kommercielle bryg.

Bag bryggeriet står de to venner Morten Fogdahl-Wiese og Dennis Mejdal. Morten er the weird scientist, som ikke er bange for at prøve ting af i brygprocessen for at finde vejen til den gode smag. Dennis, der elsker at smage på god øl, er den grafiske maestro, der tilsætter grafik til øllet.

Men sjovt nok har Beard Brew hovedsæde i hver sin ende af landet. Brygmester Morten har sin hverdag i Randers, hvor også Beard Brews hjemmebryggeri ligger. Grafikeren Dennis bor i København, hvor han til hverdag art director for spillestedet VEGA.

Da Beard Brew har brygget en del på Randers Bryghus, er det ikke overraskende, at lokalafdeling Randers indstiller det skæg’ede bryggeri til Årets Danske Bryggeri.

Lokalafdeling Randers’ indstilling lyder:
”Beard Brew er et af de mange bryggerier, som får brygget deres øl på Randers Bryghus. Øllene bliver omhyggeligt gennemtestet hjemme, inden de skal op i stor skala på bryghuset.

Beard Brew brygger øl, der er lige så forskellige som skæg. Kig på etiketten – jo større skæg, jo stærkere øl.

Som ølentusiaster er vi rigtig glade for at have endnu en lokal medspiller, som vil os ølentusiaster det godt, og som faktisk udvikler fremragende smagsoplevelser. Og ikke nok med det, de er aktive og synlige og positive samarbejdspartnere."

”Russian Imperial Stout smager fantastisk”, lyder det fra Lokalafdeling Randers om den fuldskæg’ede stout.

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.