Brew42 er indstillet til Årets Danske Bryggeri 2021 - Danske Ølentusiaster

Brew42 er indstillet til Årets Danske Bryggeri 2021

05.11.2021 13:14

Brygger Jacob Fink er dygtig og står altid klar til at hjælpe og for det er Brew42 indstillet.

Brew42 er Jacob Finks deltidsprojekt, hvor han som selvlært øl- og brygentusiast efter flere års tilløb i 2017 etablerede et rigtigt kommercielt garage-bryggeri ved Lisbjerg i Aarhus N.

Men Jakob begyndte allerede i 2014 at kontraktbrygge på Humlelands 400 liters anlæg i Risskov. Da Humleland flyttede til Hantwerk på havnen i Aarhus, overtog Jacob Humlelands brygværk – et brygværk som han selv havde hjulpet Humleland med at indkøbe.

Brew42 kontraktbrygger også for flere mindre bryggerier, f.eks. Thyras Bryg, som Brew42 delte stand med til ølfestivalen i Lokomotivværkstedet.

”Jeg ønsker med Brew42 at give lokale brygentusiaster en platform hvor de kan få sparring og teste deres kreative ølidéer i en kommerciel, men stadig overskuelig skala. Helt uden at skulle tænke på fødevaregodkendelser, sporbarhed, punktafgifter, momsregistrering eller det kafkaske og anakronistiske danske pantsystem”, fortæller Jacob Fink.

Jacob er uddannet og certificeret som øldommer, og har herfra en fornuftig øl- og brygfaglig bagage. Han har gennem mange års virke som aktiv i foreningen Danske Øldommere og som eventansvarlig for Danmarksmesterskaberne i Håndbryg mødt rigtig mange dygtige og ambitiøse, danske brygentusiaster.

Lokalafdeling Aarhus’ indstilling lyder:

“Brew42 en god, lokal brygger, der ud over at lave gode øl af høj håndværksmæssig kvalitet også stiller sin brygkapacitet til rådighed for lokale nanobryghuse og dermed er fødselshjælper for mange upcoming bryggerier.”

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.