Bryd babyboblen på Brus - Danske Ølentusiaster

Bryd babyboblen på Brus

11.02.2019 13:22

BarselsBar på Brus er for mødre og fædre, der er på barsel. Eneste regel er, at arrangementerne ikke må handle om barsel og babyer. Stockphoto.

Ida De Magos og Mette Hein inviterer barselsmødre og -fædre, der har brug for socialt samvær og faglige oplæg, på BarselsBar. Målet er, at give krudt til hjernecellerne og mulighed for at nyde et par gode øl.

Ida De Magos og Mette Hein er begge på barsel med deres drenge, som er lige omkring de fem måneder. Og det er netop deres egen trummerum, barselshverdagen, der har inspireret de to til, at starte BarselsBar på Tapperiet Brus i København. 

- Vi havde brug for at tale om noget andet en babyer. Man kommer ind i en boble og glemmer at have det sjovt, når man er på barsel, siger Ida De Magos og forklarer, at BarselsBar har to grene; en social og en faglig gren. 

Det overordnende tema for BarselsBar er “Samfundet i fremtiden”.

Første BarselsBar løber af stablen torsdag den 14. februar. Derefter er kalenderen booket med seks nye arrangementer, som alle både har et socialt eller en fagligt side. 

Ida De Magos har gennem det seneste halve år oplevet, at der er masser af babytilbud til mødre og fædre på barsel, mens det kniber med tilbud, hvor det ikke handler om babyer. 

- Der er ikke supermange tilbud til os, der har lyst til noget andet, eller bare har lyst til at drikke en øl, uden at man føler, at folk kigger på en. Vi vil skabe et rum, hvor man ikke føler, man bliver dømt, hvis man drikker en øl, mens man sidder med sin baby, forklarer Ida De Magos. 

Rammen for BarselsBar vil med tiden ændrer sig. Tanken er, at BarselsBar er som en metaforisk stafet, hvor nye barselsmødre eller -fædre tager over, når de to initiativtagere er tilbage på arbejdsmarkedet. 

På den måde er BarselsBar en ramme eller et koncept, der er flydende og udvikler sig sammen med de, der har lyst til at bidrage, mens de er på barsel. Der er dog én regel; arrangementerne må ikke handle om babyer og barsel. 

Indtil videre har Ida De Magos og Mette Hein arrangeret foredragene og debatterne “Er iPads vejen til bedre læring i folkeskolen?” og “Gode penge?”. Derudover er planen, at der skal arrangeres byvandring i København og endnu flere foredrag.

Første BarselsBar løber af stablen nu torsdag, d. 14. februar mellem 14 og 18 på Tapperiet Brus, Guldbergsgade 29F, 2200 København.