Bryggeriet Vestfyen bliver finsk men forbliver i Assens - Danske Ølentusiaster

Bryggeriet Vestfyen bliver finsk men forbliver i Assens

12.05.2021 08:46

Bryggeriet Vestfyens største aktionærer anbefaler et salg for at sikre, at bryggeriets vækstpotentiale indfries, og at det kan ske med fortsat base i Assens.

Den børsnoterede finske bryggerigruppe Olvi Group og Danmarks fjerdestørste bryggeri, A/S Bryggeriet Vestfyen, har i dag indgået aftale om et køb af den Assens-baserede virksomhed.
Købsaftalen følger i kølvandet på længere tids dialog parterne imellem kulminerende med Olvi Groups ønske om at sikre sig det fulde ejerskab af det danske bryggeri. Aftalen er derfor betinget af, at A/S Bryggeriet Vestfyens aktionærer takker ja til at sælge deres aktier.

A/S Bryggeriet Vestfyen har igennem en periode søgt efter relevante investorer til at opfylde bryggeriets vækstpotentiale og fremtidssikre virksomhed og arbejdspladser i Assens, hvor bryggeriet har haft til huse siden 1885. Derfor anbefaler A/S Bryggeriet Vestfyens to største aktionærer, Bryggeriet Vestfyens Fond og Augustinus Industri A/S, varmt, at de øvrige aktionærer takker ja til aftalen.

”Vi har haft dialog med flere potentielle investorer, som har vist interesse. Vi er imidlertid ikke i tvivl om, at vi i Olvi Group har fundet den helt rigtige ejer til at føre Bryggeriet Vestfyen ind i fremtiden,” siger bestyrelsesformand Poul Bertelsen, der også er formand for Bryggeriet Vestfyens Fond.

Bestyrelsesformanden uddyber samtidig, at Olvis ønske om at videreføre A/S Bryggeriet Vestfyen som en selvstændig enhed med base i Assens er vigtig for fondens ubetingede opbakning.

”Olvi er en stærk koncern, hvor vi finder klare værdimæssige sammenfald. Olvi er funderet i et fondsejerskab, og familien bag er til stede i både fond, bestyrelse og virksomhed. Olvi ønsker samtidig – og det er vigtigt for os – at bryggeriet fortsat skal ligge i Assens og Indslev, og at det er herfra, at man med den nuværende organisation ønsker at skabe en sund og langsigtet udvikling af Bryggeriet Vestfyen. Derfor anbefaler vi et salg, fordi vi på den måde sikrer en stærk og sund udvikling for bryggeriet,” fortsætter Poul Bertelsen.

Han bakkes op af Thomas Augustinus, der repræsenterer den største aktionær, Augustinus Industri A/S. Thomas Augustinus peger også på, at Olvi kommer ind i det danske marked med klare vækstambitioner og branchespecifik ekspertise.

”Vi har indgået en købsaftale med en stærk aktør med brancheindsigt, ekspertise inden for såvel brands som private label, og så har koncernen både midlerne og lysten til at udvikle Bryggeriet Vestfyen. Olvi tilbyder en attraktiv pris i det eksisterende marked og kommer dertil med en offensiv og vækstbaseret tilgang, ligesom koncernen har gjort med succes på andre markeder,” tilføjer Thomas Augustinus.

Hos Olvi Group er købsaftalen led i koncernens strategi om en stærkere tilstedeværelse på det nordiske marked ved siden af gruppens aktiviteter i eks. Baltikum.
A/S Bryggeriet Vestfyen passer ind i den plan, og for at sikre nationale kompetencer og indsigt er det vigtigt for Olvi Group, at Bryggeriet Vestfyen fortsætter som en selvstændig enhed og med den nuværende organisation og ledelse.

”Vi har været igennem en lang og grundig købsproces, og det har tydeliggjort for os, at der er et spændende potentiale for vækst og udvikling af Bryggeriet Vestfyn. Vi vil gerne stå stærkere på det nordiske marked og tror på, at det gør vi bedst ved at lade Bryggeriet Vestfyen fortsætte som en selvstændig enhed og med den nuværende organisation. Vi vil sammen med den nuværende ledelse kigge på, hvordan vi bedst muligt får omsat vores ekspertise og indsigt i såvel egne brands som private labels for at indfri vækstpotentialerne, og vi vil gå ind i arbejdet med en langsigtet plan og investeringer,” siger Lasse Aho, CEO, Olvi.

A/S Bryggeriet Vestfyens nuværende ledelse har takket ja til at fortsætte i det nye ejerskab.