CAMRA fylder 50 år - Danske Ølentusiaster

CAMRA fylder 50 år

16.03.2021 15:33

Kampagnen for godt øl til briterne har nu varet 50 år

I dag fylder CAMRA 50 år, og det skal da markeres. Men først en lille forklaring:
CAMRA står for Campaign for Real Ale, og er det tætteste på en britisk søsterorganisation, som Danske Ølentusiaster kommer.

CAMRA startede i 1971 med fire medlemmer, men er i dag vokset til ca. 190.000 medlemmer, der alle kæmper for en fælles mission om at sikre øllens og pub’en fremtid som en del af den britiske kulturarv. De kæmper desuden for information og kvalitet til ølforbrugerne.

Foreningen kæmpede fra start mod få bryggeriers monopol på den engelske ølverden, hvor mange pubs var ejet af bryggerierne, som derfor kun solgte deres eget øl.

I 1974 udgav de for første gang Good Beer Guide, som siden er udkommet hvert år (og som nu fås som app), og allerede i 1975 holdt de deres første nationale ølfestival i Covent Garden, London.

CAMRA var også medvirkende til, at EBCU – European Beer Consumers’ Union blev etableret i 1990, i takt med at ølverden blev mere og mere global. Der var brug for, at man ikke kun varetog ølforbrugernes interesse som land men også som en samlet europæisk organisation.

Big cheers to CAMRA – here's to another 50!

Se galleri for CAMRA’s 50 år

Læs om foreningens milepæle