Carlsberg køber bryggeri i Tyskland - Danske Ølentusiaster

Carlsberg køber bryggeri i Tyskland

13.10.2020 07:22

Carlsberg-koncernen har indgået en aftale med Bitburger Brau-gruppen om at erhverve Wernesgrüner Brewery, inklusive Wernesgrüner-mærket, i Vogtland-regionen Sachsen, Tyskland.

– Wernesgrüner-mærket er et af de mest traditionelle tyske ølmærker og vil styrke portefølje og markedsposition i vores kerneområder i det nordlige og østlige Tyskland. Tilføjelsen af ​​Wernesgrüner-bryggeriet til vores supply chain-netværk vil forbedre effektiviteten og fleksibiliteten i produktion og logistik i vores tyske forretning. Det er et moderne og effektivt bryggeri med en kapacitet på ca. 1 mio. hl. I 2019 var produktionsvolumen ca. 0,5 mio. hl og omsætningen er 31 mio. euro, lyder det fra Carlsberg i en pressemeddelelse.

Købes forventes afsluttet den 1. januar 2021 med forbehold for konkurrencegodkendelse.

– Købet af Wernesgrüner Brewery vil styrke vores position i vores kerneområder i det nordlige og østlige Tyskland. Vi vil være i stand til at tilbyde en stærkere portefølje til vores kunder, og opkøbet vil medføre betydelige fordele inden for både produktion og logistik, siger Cees ’t Hart, CEO i Carlsberg .

Det er ikke første gang at Carlsberg opkøber bryggerier i Tyskland. I 1988 overtog Carlsberg Hannen-Brauerei, som var et ”Alt-Bier”-bryggeri i Mönchengladbach, og i 2004 købte de et af Tysklands førende bryggerier - Holsten-Brauerei i Hamborg.